Oboren prvi olimpijski rekord na ZOI: Holanđanka srušila Pehštajnovu, Nemica takođe ušla u večnost

Ona je osmi put nastupila na Zimskim olimpijskim igrama

  • 0
Irene Shauten Foto: Tanjug / AP

Holandska takmičarka u brzom klizanju, Iren Shauten osvojila je danas zlatnu medalju u brzom klizanju na 3.000 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a uz to je uspela da obori i olimpijski rekord koji je star više od 20 godina.

Shauten je do zlata stigla rezultatom od tri minuta i 56,93 sekunde i tako je oborila rekord koji je od Igara u Solt Lejk Sitiju davne 2002. godine držala Klaudija Pehštajn iz Nemačke. Ovo je bila druga olimpijska medalja za Holanđanku u karijeri, ali prva zlatna.

Srebro je pripalo Frančeski Lolobriđidi sa vremenom tri minuta i 58,06 sekundi, dok se na postolju sa bronzom još našla Izabela Vajdeman sa vremenom od tri minuta i 58,64 sekunde.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da je upravo Kladuija Pehštajn postala tek drugi sportista, a prva žena koja se osam puta "obrela" na Zimskim olimpijskim igrama. Tako se izjednačila po broju nastupa sa legendarnim japanskim ski skačaem, Norijakijem Kasaijem.

Nije imala uspeha za razliku od nekih prethodnih nastupa i završila je trku na poslednjem mestu sa skoro 20 sekundi zaostatka za pobednicom.

Video: Ignjatović i Vukićević: Da što bolje predstavimo Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA