Oglasilo se Tužilaštvo zbog parole Delija kojom su vređali trenera Zvezde na nacionalnoj osnovi

Incident se dogodio na vaterpolo meču između Crvene zvezde i Šapca

  • 18
Delije, vaterpolo, transparent Printskrin: Youtube/FCRedStarBelgrade

Navijači Crvene zvezde izazvali su incident na utakmici svog vaterpolo kluba na meču protiv Šapca, kada su sa tribina vređali svog trenera Mirka Vičevića, koji je na ovom meču debitovao na klupi crveno-belih.

Delije su organizovano došli na vaterpolo meč, vređali su Vičevića tokom većeg dela utakmice, a istakli su i uvredljiv transparent kojim su ga vređali na nacionalnoj osnovi na kojoj je pisalo "Šiptar, Hrvat i Balija nisu moja bratija".

Povodom incidenta oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je izdalo saopštenje uz navođenje da nema elemenata za krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da je u pitanju kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Saopštenje Tužilaštva prenosimo u celosti:

- Povodom interesovanja javnosti, u vezi sa događajem na vaterpolo utakmici Crvena zvezda-Šabac, Više javno tužilaštvo u Beogradu daje sledeće saopštenje.

- O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" moze da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru.

- Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda.

Video: Zvezda dočekana iz Turske bakljadom i vatrometom: Ohi u neverici pri dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebz

    8. februar 2022 | 13:35

    Kakvi navijači takvo i tuzilaštvo...

  • Срб

    8. februar 2022 | 13:41

    Шта није истина на пароли

  • Dragan

    8. februar 2022 | 13:40

    Al kad delije prozivaju grobare da su znacke ahahaha ovi svi u zatvorima njihov ni jedan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA