≫ 

Misterija ruskog tima na ZOI: Hoće li istorijski skok "pasti u vodu" zbog marihuane?

Ruski klizači još nisu dobili zlatnu medalju, jer se vrši detaljna istraga oko mogućeg dopinga

  • 6
Kamila Valijeva Foto: AP/Tanjug/David J. Phillip

Ruska klizačica Kamila Valijeva ušla je u ponedeljak u istoriju Zimskim olimpijskih igara, ali bi njen četvorostruki okret na ledu mogao da "padne u vodu" zbog potencijalnog dopinga jednog člana njenog tima.

Svetski mediji pišu da je ceremonija dodele medalja u umetničkom klizanju odložena zbog toga što se sumnja da je jedan član ruskog tima koristio marihuanu.

MOK je ranije objavio da je ceremonija odložena zbog "pravnog problema" koji bi mogao da utiče na osvajače medalja, da bi se potom pojavila vest da iza svega stoji pomenuta sumnja u doping.

Iz ruskog tima se niko nije oglašavao, ali je činjenica da su svi propustili zakazani trening u sredu. Pored toga što bi mogli da ostanu medalje, nije isključeno da će neko od njih, ako se dokaže korišćenje marihuane, biti i krivično gonjen zbog zakona u Kini.

- Krijumčarenje, promet, transport i proizvodnja opijuma u ​​količini manjoj od 200 grama, heroina u količini manjoj od 10 grama, ili druge droge u manjoj količini, kažnjava se zatvorom do tri godine, kratkotrajno - pritvor ili nadzor i novčana kazna; pod otežavajućim okolnostima – zaprećena je kazna zatvora od tri do sedam godina, kao i novčana kazna - stoji u zakonu.

Inače, Rusija je sa 74 boda trijumfovala ispred SAD koja je imala 65, dok je Japan bio treći sa 63 boda. U nastavku možete pogledati i galeriju fotografija istorijskog skoka Valijeve.

Video: Topi se sneg pod njima: Učesnice Zimskih olimpijskih igara se slikale za Plejboj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. februar 2022 | 12:49

    Kakva glupost.Pa svi znaju da na letnjim OI niko ne sme da testira americke kosarkase jer bi nasli svasta.Sad im smeta ruskinanja koja je zavila dzoint.A da he Nemica ili Britanka o tome se ne bi ni pisalo.

  • Marihuana

    9. februar 2022 | 13:46

    E stalno sam bila protiv marihuane, ali ako je ovakvo klizanje od marihuane idem odmah da zamotam jednu.

  • 🌴

    9. februar 2022 | 16:38

    Dajte amerikancima medalju oni ne znaju sta je droga a ni doping.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA