≫ 

Čudo fizike i gravitacije izvedeno pomoću dopinga? Ruskinja (15) koristila zabranjeni lek

Kamila Valijeva pala je na doping testu posle spektakularnog nastupa

  • 21
Kamila Valijeva Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Kamila Valijeva je dosad najveće čudo Zimskih olimpijskih igara, pošto je po prvi put u istoriji jedna žena izvela četvorostruki okret u umetničkom klizanju.

Ona je Rusiji donela ubedljivo prvo mesto posle spektakularnog nastupa u kojem je prkosila zakonima fizike i gravitacije kao nijedna žena pre nje.

Međutim, tada nastaju problemi. Ruskoj ekipi dan kasnije, kada je planirana ceremonija, nije dodeljena zlatna medalja, a kasnije se ispostavilo da je jedna takmičarka bila navodno dopingovana, pa je dodela odložena do daljeg.

U doping testu ruske klizačice pronađen je uzorak zabranjenog leka, a kasnije se ispostavilo da je u pitanju upravo Valijeva i da je sporan samo njen test.

Kako se navodi, istraga se vodi i dalje i konačna odluka će pasti upravo u četvrtak.

Navedeni lek koji je pronađen u uzorku Valijeve koristi se za lečenje kardiovaskularnih problema. Ruski mediji navoe da nije sposoban a utiče na rezultate sportista i poboljšanje njihovih performansi, ali se svakako se nalazi na listi zabranjenih, i sada je na ruskom timu da objasni zbog čega je Valijeva koristila baš taj lek i ima li medicinsko opravdanje da ga koristi.

Pogledajte i njen istorijski skok:

Video: Topi se sneg pod njima: Učesnice Zimskih olimpijskih igara se slikale za Plejboj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    10. februar 2022 | 09:43

    Namestaljka i velika laz. A testiraju li se Amerikanci

  • Ma da

    10. februar 2022 | 09:45

    Da je amerikanka ili evropljanka ne bi niko nista komentarisao, ovako ce ostati bez medalje. Nema vise cistog sporta, sve se svodi na politiku.

  • Ana NS

    10. februar 2022 | 10:25

    Lično sam se uverila u laži doping komisije. Moj zet, olimpijski prvak, našli su da je 2012.u uzorku biološkog materijala nađena supstanca koja se nalazi na listi nedozvoljenih supstanci. Godinu dana suspenzije, stres, advokati saveza na kraju pojeo vuk magarca.. Ništa od toga nije bilo tačno, a njegov ugled u sportu i samoppuzdanje, vreme, zauvek je izgubljeno. Lažovi, sve je politika..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA