≫ 

NFL spektakl: Remsi na minut i po do kraja uzeli Superboul, trofeju se raduje i Jokić

Ključna je i odbrana Donalda na 40 sekundi do kraja

  • 5
NFL, Superboul Foto: AP/Tanjug

Sjedinjene Američke Države imaju novog NFL šampiona - Los Anđeles Remse, koji su drugi put u istoriji podigli pehar Vinsa Lombardija trijumfom u spektakularnom finalu Superboula protiv Sinsinati Bengalsa - 23:20!

Vodili su Bengalsi 20:13 u jednom trenutku, da bi Remsi na minut i po do kraja preko Kuper Kapa upisali tačdaun, a zatim i dodatni poen za vođstvo 23:20.

Sinsinati je imao poslednji napad da makar izvuče produžetak, ali je Eron Donald na 40 sekundi odigrao sjajnu odbranu nad kvoterbekom Bengalsa Burouom koji nije uspeo da izbaci dobar pas prilikom četvrtog pokušaja za jedan jard.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by NFL (@nfl)

Remsi su tako posle poraza od Nju Ingland Petriotsa 2001. i 2019. uzeli pehar, i to na svom stadionu. Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da jedan tim bude domaćin Superboula na svom terenu i drugi put da je slavio.

Remsi su svoj jedini Superboul uzeli još davne 1999. godine, ali su tada igrali u Sen Luisu i slavili su protiv Tenesi Titansa. U Los Anđeles ih je vratio Sten Kroenke, inače i vlasnik Denver Nagetsa za koje nastupa i Nikola Jokić.

Što se tiče same utakmice, Remsi su prvi poveli posle tačdauna Bekama, da bi Bengalsi smanjili na 7:3 posle šuta za tri poena. Tim iz Los Anđelesa je vodio sa 13:10 na poluvremenu, ali je Burou bacio sjajnu loptu za Čejsa koji pas pretvara u tačdaun.

Trener Remsa Šon Mekvej, inače najmlađi trener u istoriji NFL lige sa 35 godina, promenio je taktiku i "naredio" svom timu da pasom krenu kao poene vredne trofeja i to im je uspelo kada je kvoterbek Metju Steford našao Kapa u finišu meča za konačnih 23:20.

Inače, za MVP-ja finala je proglašen upravo Kuper Kap koji je zabeležio taj poslednji tačdaun kojim su Remsi stigli do trofeja.

U nastavku pogledajte i fotografije sa ovog meča:

Video: Čime li ga hrane? Amerikanac ima 12 godina i 150 kilograma, na terenu mu niko ništa ne može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudije

    14. februar 2022 | 07:45

    sa kaznama protiv sinsinatija na kraju utakmice odlucile pobednika

  • larems

    14. februar 2022 | 07:33

    da se zahvale sudijama

  • hvala sudijama

    14. februar 2022 | 07:22

    sto su na kraju svirali protiv sinsinatija i odlucili pobednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA