Ruska senzacija sa ZOI objasnila razlog "dopinga": Greškom uzela lek svog dede

Iako se činilo da je sve gotovo, daleko je od završenog

  • 2
Kamila Valijeva Foto: AP/Tanjug/Natacha Pisarenko

Ruska klizačica Kamila Valijeva (15), bila je upletena u doping skandal na Zimskim olimpijskim igrama, međutim, Sud za sportsku arbitražu je odbacio zahteve da se ona suspenduje i mlada zvezda će moći da se takmiči! Samo dan nakon ove odluke, otkriveno je i kako se Valijeva branila. Naime, ona je tvrdila da je greškom uzela lek za srce njenog dede.

Da je Valijeva koristila ovaj argument, potvrdio je i stalni predsedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Denis Osvald.

- Argument je bio da se ova kontaminacija desila kao proizvod mešanja lekova koji je njen deda koristio - izrekao je Osvald.

Međunarodni olimpijski komitet je nešto ranije izrekao da će Kamilin "B" uzorak tek treba da se testira i da će nakon toga znati dosta više o svemu.

Kamila je testirana na državnom prvenstvu 25. decembra, ali je pozitivan test na zabranjeni lek otkrivek 8. februara, posle njenog neverovatnog nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Zbog svega, ukoliko Kamila završi na jednom od prva tri mesta u ženskoj konkurenciji, dodela medalja se neće održati tokom ZOI.

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA