Odlazak najboljeg rukometaša Srbije: Petar Nenadić se oprostio od dresa Orlova

Sjajni bek se oprostio od reprezentativnog dresa

  • 5
RK Vardar, RK Vesprem Foto: AP/Tanjug

Jedan od naših najboljih, ako ne i najbolji rukometaš, Petar Nenadić, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru.

On zbog povrede, a kasnije i odluke svog kluba koji mu nije dao dozvolu da se naknadno priključi, propustio Evropsko prvenstvo, a sada se i zvanično oprostio od reprezentativnog dresa.

Saopštenje Petra Nenadića prenosimo u celosti:

- Zbogom Orlovi moji,

- Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači.

- Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe.

- Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta.

Video: Sara Garović: Veoma teško se živi od profesionalnog rukometa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    17. februar 2022 | 14:39

    Ненадић је у рукомету као Недовић у баскету... господин стаклени.кад год је било најбитније они се повреде и прескоче велико такмичење... барем се лепо одморе негде у Турској...

  • vuk

    17. februar 2022 | 14:27

    ko je to..? sta je napravio za dres..?

  • Kezman nis

    17. februar 2022 | 15:09

    Kad pa igrao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA