≫ 

Debakl Valijeve: Ruskinja pukla pod pritiskom, pa "plakala kao kiša" posle nastupa

Razlog izostanka medalje je veliki broj padova koje je imala

  • 16
Kamila Valijeva Foto: AP/Tanjug

Ruska klizačica Kamila Valijeva u suzama je napustila ledenu dvoranu na Zimskim olimpijksim igrama u Pekingu, razočarana performansom koji je izvela u borbi za novu medalju!

Valijeva je nedavno osvojila zlato i postala prva žena ikada koja je uspela da izvede četvorostruki okret na ledu, da bi potom usledila drama kada je optužena za doping. Nakon nekoliko dana istrage i većanja dozvoljeno joj je da se takmiči, ali to je očigledno i te kako uticalo na nju.

Valijeva je na kraju ostala bez medalje i osvojila je ukupno 224,093 bod, iako je prvi četvorostruki salhof bio uspešan. Doduše, ne i perfektan. Kao ni trostruki aksel, jer je pala posle dodatne kombinacije, dok je tokom performansa takođe imala nekoliko padova.

Njena sunarodnica Ana Ščerbakova osvojila je zlato sa 255,95 poena, što je njen novi lični rekord. Najbolji preformans imala je Aleksandra Trusova koja je sa 251,73 poenom uzela srebro. Bronzu je uzela Japanka Kaori Sakamoto.

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabin

    17. februar 2022 | 16:03

    Zar je bilo kakvo priznanje ili medalja vrijedna toga da se 15-godišnja djevojčica dovede do živčanog sloma? U godinama koje su najbitnije za formiranje njenog karaktera.Očito je da nisu ni svjesni koliko će sve ovo da utječe u budućnosti na nju.

  • Djape

    17. februar 2022 | 15:21

    Unistise je. Uspeli su. Ali ipak serbakova i trusova potvrdjuju dominaciju ruske skole.

  • Mila

    17. februar 2022 | 16:34

    Ajde bre ucenili ste dete da ne osvoji zlato odjednom zaboravila da kliza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA