≫ 

Osvojio zlato pa isprozivao MOK i Kinu: "I Hitler je organizovao OI pre napada na Poljsku"

Jake reči aktuelnog olimpijskog šampiona

  • 15
Nils van der Pul Foto: Tanjug / AP

Šveđanin Nils van der Pul, osvajač zlatne medalje u brzom klizanju na 10.000 metara, kritikovao je Međunarodni olimpijsko komitet zbog toga što je organizacija Zimskih olimpijskih igara dodeljena Kini. 

Pul je kritikovao MOK jer je domaćinstvo dodeljeno Kini, zemlji koja, kako on kaže, grubo krši ljudska prava.

- Smatram da je izuzetno neodgovorno da se organizacija Olimpijskih igara dodeli zemlji koja toliko grubo krši ljudska prava kao što to radi Kina i kineski režim - započeo je švedski zlatni olimpijac.

Ne samo da se Šveđanin nije zaustavio na tim rečima, već je uputio još jače. On je, aludirajući na ZOI 1936. i 2014. godine, žestoko iskritikovao Međunarodni olimpijski komitet.

- Olimpijske igre su najveći sportski događaj, događaj koji okuplja sve nacije i ujedinjuje svet. A opet, organizovao ih je i Hitler pre nego što je napao Poljsku kao i Rusija pre nego što je izvršila invaziju u Ukrajini - završio je Pul svoje izlaganje.

Zimske olimpijske igre u Pekingu završavaju se u nedelju, 20. februara.

Video: Ruska senzacija nije dopingovana: Sud ukida suspenziju Kamili Valijevoj, jedan detalj bio spasonosan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    19. februar 2022 | 12:52

    Па што онда ниси бојкотовао?

  • Ax

    19. februar 2022 | 14:21

    Sjedinjene Američke Države su, od svojeg osnivanja do danas, provele većinu vremena u ratu protiv nekoga. Od 1776. do 2015. - u 239 godina postojanja - SAD su bile u ratu čak 222 godine. Ukupno je samo 17 godina američke istorije prošlo bez većih ratova. Niti jedan predsjednik SAD-a nije bio mirnodopski predsednik, svaki od 44 dosadašnja predsednika barem je dio svoje vladavine proveo kao ratni predsjednik. U međuvremenu su organizovali četri puta letnje I četri puta zimske olimpijske igre. Znam da se ovakvi podatci ne objavljuju u demokratski "slobodnim" medijima zapada, pa tako ni u Švedskih.

  • Žižek

    19. februar 2022 | 13:41

    Nepotrebno je mešati politiku u sport. Tu si da pokažeš šta umeš i koliko si dobar, a ne da filozofiraš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA