≫ 

Odbojkašice Tenta sve dalje od finala Čelindž kupa: Poraz od Lagune komplikuje stvari pred revanš

Moraće Obrenovčanke da dobiju barem sa 3:1 na Tenerifama, ne bi li sačuvale šansu

  • 0
ŽOK UB Foto: MN Press

Odbojkašice obrenovačkog Tenta napravile su veliki korak unazad u borbi za finale evropskog Čelindž kupa, pošto su u prvoj utakmici polufinala poražene od ekipe španske La Lagune sa Tenerifa u četiri seta (16:25, 22:25, 25:19, 20:25).

To faktički znači da će u revanšu morati da dođu do pobede od 3:0 kako bi obezbedile direktan prolazak dalje, odnosno da slave u četiri seta kako bi usledilo igranje zlatnog seta. Pobeda u pet setova ne bi im ništa značila, jer ona donosi dva boda za pobedu.

Loše su domaće odbojkašice otvorile utakmicu, pošto su vrlo brzo dopustile La Laguni da ode na +5 i da tu prednost održi kroz veći deo prvog seta. Štaviše, kako se ovaj period igre bližio kraju, tako je razlika rasla do maksimalnih +9 koliko je bilo na samom završetku.

Drugi set počeo je još strašnije po Tent, pošto je La Laguna vodila sa 2:13 posle uvodnih 15 poena. Međutim, tada smo videli možda i jedan od najvećih povrataka ove sezone u ženskoj odbojci, pošto su domaće odbojkašice došle do 21:21! Ipak, verovatno im je tada ponestalo snage, pa je španski tim došao do prednosti od dva seta.

U trećem delu igre, Obrenovčanke su konačno uspostavile svoj sitem igre. Stigle su do +8, da bi potom iskoristile treću set loptu koja im se ukazala. Imale su potom prednost i u četvrtom setu, vodile i sa +4, ali su potom pale za konačan poraz.

Revanš se igra u Španiji 2. marta, a Španjolke će biti velike favoritkinje za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA