≫ 

Bio je najjači čovek sveta i rekorder, a danas je veliki humanitarac i biznismen: Ovo je njegov put

Gost emisije Teorija zdravlja bio je svetski prvak i rekorder u bech presu Rade Savić

  • 0

Čuvena narodna poslovica "Um caruje, snaga klade valja" ne može se primeniti na Radeta Savića, najjačeg čoveka Srbije. On jeste bio dvostruki svetski prvak i petostruki evropski šampion u powerliftingu,disciplina bench press i ujedno i svetski rekorder u toj disciplini sa 290 kilograma bez opreme, ali njegova inteligencija probija okvire.

Iako deluje da je samo snažan, Rade je izuzetno kreativan i komunikativan, a nakon karijere iskoristio svoje bavljenje sportom i razvio veoma unosan fitnes biznis po čemu je jedinstven u regionu.

Sa partnerom Jošom Kolakom ima lanac domaćih fitnes centara Mega gym od Trebinja, Smedereva, Beograda i Novog Sada, gde je najveći objekat na 2500 kvadratnih metara.

U emisji Teorija zdravlja, Savić je otvorio dušu ispričao svoj put od talentovanog atletičara, osrednjeg fudbalera do najjačeg čoveka na svetu. Kako je trenirao, šta je jeo, koliko je bilo teško probiti se sam bez podrške saveza. Od 100 takmičenja na kojima je bio, samo jednom je bio drugi.

Zbog svoje snage i socijalne inteligencije zaslužio je poziv državnog vrha Malezije gde su ga primili predsednik države, premijer ali i kralj i postao je zaštitno lice "programa za mir".

- Trenirao sam atletiku u klubu Takovo Gornji Milanovac, trčao sam srednje pruge i zvali su me Rade Ferari, ali kada je klub izgoreo prešao sam na fudbal. Ubrzo sam shvatio da to nije sport za mene i otišao sam u teretanu i sa 16 godina podigao 160 kilograma iz benča. Tada je počela moja nova karijera- objašnjava Rade.

Predlažemo vam da pogledate celu emisiju i čujete mnogo zanimljivih detalja.

Video: Teorija zdravlja #8: Trening napolju i kupanje u hladnoj vodi najbolja stvar za zdravlje čoveka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA