≫ 

Sada smo kod moje bratske familije: Borovčanin posetio šampione iz Marinkove Bare i uručio im sportsku opremu

Budući šampioni sada lakše treniraju

  • 1

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je uspešne sportiste u naselju Marinkova bara i tom prilikom im uručio pomoć u sportskoj opremi. 

Ovo je samo jedan od vidova podrške za porodice koje se tradicionalno bave boksom i koje imaju svoje šampione koji sanjaju velike rezultate.

- Sada smo kod moje bratske familije Mitić i Beriša koje dugo znam. To su bokserske familije i uvek su davale dobre boksere, dobru decu i šampione. Boks im je pomagao kao što je i mnogima, i meni, pomogao da izađemo na pravi put i postanemo pravi ljudi, tako je i njima.

- Meni je čast i zadovoljstvo bila kada me je Goran Vesić pozvao da ih obiđem i da im doniram im opremu. On u narednom periodu svakako planira da ovde napravi i sportsko igralište kako bi deca iz ovog kraja mogla nesmetano da se bave sportom, da se rekreiraju, treniraju i uživaju u blagodetima sporta - ističe Borovčanin i dodaje:

- Oni će ovde moći da treniraju, a sa druge strane, dobili smo veliku količinu opreme. Predsednik Vučić mi je pomogao da nabavimo opremu u većim količnima. I bokserske vreće, džakove, medicinke, ringove... i da ih podelimo u Srbiji baš na mestima na kojima je ona najviše potrebna i da je dobiju oni kojima to fali kako bi svako dete imalo jednaku šansu da se bavi sportom, da pobeđuje u životu i u sportu.

Marinkova Bara Porodice Beriša Mitić Foto: Telegraf.rs

Tako braća Dejan i Antonio Mitić treniraju u bokserskom klubu Voždovac, a uspehe i medalje nižu, kao na traci. Dejan je dvostruki prvak Srbije i dva puta "Beogradski pobednik", dok je Antonio bio prvak Srbije i učesnik Evropskog prvenstva gde je osvojio 4. mesto.

Njihov otac, Beriša Skender zahvalan je na podršci, posebno jer ih je posle Gorana Vesića, kako kaže, posetio i predsednik Bokserskog saveza.

- Hteo bih da se zahvalim Nenadu Borovčaninu, koji je izašao u susret mojoj familiji, mojoj deci, mojim sinovima. Hteo sam da se zahvalim i Goranu Vesiću koji nas je podržao u svemu ovome, Aleksandru Vučić koji je, čovek, što se kaže, od srca učnio mojoj deci, mojoj porodici, mojoj familiji da se ova deca sklone sa ulice, da se manu ulice i da treniraju.

Dok prolazite kroz malo beogradsko naselje jedno je sigurno, iz dvorišta se čuje mnoštvo mališana koji vole sport.  Neki šutiraju, neki tapkaju loptu i igraju košarku na improvizovanim terenima, a dobar deo njih prati instrukcije starijih koji u funkciji trenera vežbaju sa njima boks.

Samo nekoliko kuća dalje i porodici Beriša je olakšano bavljenje omiljenim sportom.

- Ovaj kraj je pun šampiona. Sa mnom je moj drug i brat Sejfula Beriša, moja generacija,. Još u detinjstvu smo zajedno trenirali, u reprezentaciji zajedno bili. Kao što vidite, ovde je povukao čitavu sledeću generaciju familije Beriša i ostalih, da treniraju boks i da pobeđuju u ringu - istakao je Borovčanin posle uručenja sportske opreme i drugoj porodici i dodao:

- Između sebe se svi znamo u bokserskom svetu i meni je čast i zadovoljstvo da im pomognem, da im obezbedimo uslove za trnening i da deca koja ovde treniraju pobede ne samo u ringu, već i u životu i da izađu na pavi životni put, bez obzira na to gde su se rodili, koliko imaju ili nemaju novca. Moraju svi imati istu šansu, a to je boks.

Sejfula Beriša Foto: Telegraf.rs

Reči Borovčanina potvrđue i Sejfula Beriša, višestruki prvak u boksu.

- Ja ću vam kazati da je mene boks naučio sve u životu. Zbog toga sam i odlučio da svoje zanje prenosim. Obišao sam planetu, edukovao sam se kroz boks, napravio sam dosta od svoje braće. Bio sam učesnik na svim međunarodnim turnirima, sa 16 godina sam bio prvotimac Partizana, prvak Jugoslavije, osvajao sam medalje na "Zlatnim rukavicama", međunarodnim turnirima...

- Ovo su medalje od moje braće koja, nadam se da će jednog dana doneti evropsku i svetsku medalju, olimpijsku medalju, to je nama cilj. Mi želimo da pobedimo nemaštinu i ulicu sportom i boksom. Boks je jedini način za nas i našu okolinu da se izvučemo iz svega. Moramo dosta da radimo, da slušamo ljude koji su u tome i da se ne bojimo ničega. Život nas uči da budemo jači, stabilniji, da se edukujemo, što je najbitnije. Najbitnije je da znamo da negativnu energiju izbacujemo na džaku. Mi smo ovde isti, kod nas nema rasizma, mi smo starosedeoci, njihovi cigani, mi smo braća, mi smo otvoreni ljudi.

Sejfula Beriša Foto: Telegraf.rs

"Koliko budeš dao sebe, toliko ćeš imati u životu, toliko će ti se vrata otvarati." - ponavlja Beriša i pokazuje na mališane oko njega:

-Kao što vidite, oni vole boks, oni žive za boks. Ja sam prvi krivac, moji prijatelji i njima bih se zahvalio. Prvenstveno, predsedniku države, koji je omogućio projekat koji realizuje gospodin Nenad Borovčanin. Nadam se da će naša država imati velike šampione i da će ovaj kraj, obećavam, imati šampione. I, garantujem da ćemo imati evropske i svetske šampione iz ovog malog, siromašnog, skromnog kraja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    5. mart 2022 | 18:35

    Udri Brus Li, ritaj Brus Li, Pobi gi sviii! Ne daj niko da preživi od ovi ološiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA