≫ 

Ruski odgovor na sankcije: Prave sopstvene Paraolimpijske igre, učestvovaće i Belorusi

Takmičenje će biti održano u Sočiju, a datum još nije potvrđen

  • 4
Patricija Kumer Foto: Tanjug / AP

Sankcije Rusiji umnogome su uticale i na sportska zbivanja širom Evrope. Mnoga takmičenja ostala su bez klubova iz ove zemlje, to je posledično uslovilo odlazak mnogih igrača, a Olimpijcima je zabranjeno da učestvuju na nadmetanjima pod pokroviteljstvom MOK-a, uključujući i Zimske paraolimpijske igre u Pekingu.

Prema pisanju TASS-a, Rusija je spremila svojevrstan odgovor na ovu zabranu i to tako što će organizovati svoju Paraolimpijadu na kojoj će učestvovati takmičari iz ove zemlje i Belorusije. Kao domaćin događaja ponudio se grad Soči.

- Takmičenja u kojima će učestvovati ruski i beloruski sportisti održaće će se na olimpijskim objektima u Sočiju - rekao je izvor TASS-a, ne objavljujući i termin kada bi se to desilo.

Tek treba da se razgovara o nazivima takmičenja, sponzorima i svim ostalim detaljima. Podsetimo, izbacivanje svih sportista sa zvaničnog takmičenja u Pekingu desilo se samo nekoliko dana pre njegovog početka, na veliko razočaranje Rusije i Belorusije.

Video: Navijači Zvezde promenili repertoar da nadjačaju himnu Evrolige: Kliču Srbi i Rusi braća zauvek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    5. mart 2022 | 17:18

    Izbaciti paraolimpijce iz sporta i takmicenja zato sto su rusi je nacizam.Svi paraolmijci na svetu su ma odakle stigli su pobeda covecanstva, hrabrost i istrajnost na delu.Sramota je sto ih i zovemo paraolimpijcima do sada jer su snagom duha veci i od tzv.olimpijaca.

  • Borjan

    5. mart 2022 | 21:00

    Bravo braćo, ima ko hoće sa vama, polovina sveta je na vašoj strani

  • TT

    5. mart 2022 | 18:28

    Hehehe jos Koreja Eritreja i Srbija pa da se igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA