Italijan poručio: "On je mali imbecil i proizvod diktatora Putina, Rusi pate zbog Ukrajine, ali ćute"

Legendarni gimnastičar kritikovao je potez mladog kolege

  • 13
Ivan Kuljak Printscreen: Youtube / SPL México

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi, a mnogo više od nastupa takmičara priča se o njegovoj opremi bele boje, sa plavim i crvenim linijama koje jasno simbolizuju rusku zastavu, a posebno je pažnju privuklo slovo Z utisnuto na njegovim grudima. 

Kuljak nije mogao da nastupa pod obeležjima Rusije, pa je on iskoristio svoju opremu da iskaže simbol svoje zemlje. Slovo Z je simbol koji je utisnut na ruskim tenkovima na granici Ukrajine, a njegov potez podigao je veliku prašinu.

Sada se povodom ovog poteza oglasila Svetska gimnastička federacija (FIG):

- Zatražili smo da Etička komisija otvori istragu protiv Ivana Kuljaka zbog njegovog šokantnog ponašanja na SP-u.

Na skandalozni potez Rusa reagovao je jedan od najvećih gimnastičara u istoriji, Juri Ćeći. Ovaj Italijan, koji je osvojio jedno olimpijsko, četiri evropska i pet svetskih zlata na karikama je istakao:

- Užasnut sam potezom tog malog imbecila, koji nema pojma da je sport sve suprotno od onog što je on htio pokazati svojim bezumnim činom.

- Glupan je tipičan proizvod diktatora Putina. Međutim, ne smemo generalizovati i smatrati da svi Rusi dele stav ovog malog. Uveravam vas da i Rusi jako pate zbog onoga što se događa u Ukrajini, samo to ne smeju reći. Ovih dana često se setim mog dragog ruskog prijatelja i kako me zaprepasti što se svaki put pre nego što će nešto reći o Putinu osvrće pazeći da ga neko ne bi čuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozdravio te Musolini

    8. mart 2022 | 10:41

    Ruski narod je patio u Ukrajni 8 godina, zasto se tada nisi javio???? Kada je tvoja drzava zajedno sa NATO clanicama i EU bombadovala Srbiju zasto se ti nosi tada javio???

  • Zoka

    8. mart 2022 | 10:31

    Nije on imbecil vec vi hitlerove marionete, vi ponovo slavite kukaste krstove i pokusavate preokrenut istoriu. Svako voli svoju zemlju, sta Amerika radi vi cutite kao gusteri.

  • Carapan

    8. mart 2022 | 10:25

    Diktatori se nalaze u Briselu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA