≫ 

Ruski ponos, dvostruki olimpijski šampion, ostao bez sponzora zbog podrške Putinu na mitingu

Evgenij Rilov je zablistao u Tokiju, inače je policijski narednik u mestu nedaleko od Moskve

  • 7
evgenij rilov Foto: Tanjug/Ap

Ruski plivač, višestruki olimpijski šampion Evgenij Rilov, izgubio je sponzorski ugovor koji je imao sa kompanijom "Speedo" zbog toga što je bio na mitingu podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prethodne nedelje na stadionu Lužnjiki u Moskvi, prenosi portal "insidethegames".

Ovaj portal je u istom tekstu naveo i listu ruskih sportista koji su prisustvovali mitingu, na kojoj je i pomenuti osvajač dve zlatne medalje sa prethodnih olimpijskih igara u Tokiju.

Rilov je na mitingu na svojoj garderobi imao i ispisano slovo "Z" koje simbolizuje invaziju Rusije na Ukrajinu. Zbog takvog postupka Svetska plivačka federacija (Fina) je u objavi navela da je "duboko razočarana" Rilovim pojavljivanjem na mitingu i da će sprovesti istragu.

Ubrzo se oglasio i glavni sponzor plivača, kompanija "Speedo", koja je momenatlno raskinula ugovor sa čuvenim plivačem.

- Rilov je policijski narednik u mestu Lobnja udaljenom tridesetak kilometara od Moskve, tako da verovatno i nije imao drugi izbor nego da se pojavi na mitingu podrške Putinu i njegovoj akciji u Ukrajini - navodi portal insidethegames.

Rilov je inače nosilac ruskog ordena koji mu je dodelio lično Vladimir Putin kao nagradu i počast za dve zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao i ostali ruski takmičari i Rilov je u Tokiju nastupao kao takmičar "Ruskog olimpijskog saveza" zbog suspenzije čitavom ruskom sportu usled sankcija zbog sistematskog dopinga.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Evgeny Rylov (@evgesh.rylov2396)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    22. mart 2022 | 09:01

    ŽIVELI RUSKI SPORTISTI KOJI SU DALI PODRŠKU VLADIMIRU PUTINU.

  • Расцијан

    22. mart 2022 | 08:38

    Браво за Рилова и друге Руске спортисте-родољубе! Глобални запад је полицијски организован, на темељима цинизма, лицемерја,мржње и наравно, лажи. Тога ради, све похвале за Рилова и братију! Живели браћо!,,Родољубље,шта је?Пречишћена искра божествена, кроз пламове бесмртнога огња!Храм нечисти она не полази,ал' у прса што су благородна, ту се игра, ту је њено царство!"( Свети Петар Ловћенски Тајновидац)

  • Rade

    22. mart 2022 | 09:03

    Ako neko može da mi objasni da anglosaksonski nisu bolesni- umno. Čisti Hitlerizam.Mogli su i žutu traku oko ruke da mu stave dok je plivao. M

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA