Udovičić osudio napade na sportiste

Proslavljeni srpski vaterpolista stao u zaštitu kolega

  • 4
Vanja Udovičić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vanja Udovičić, ministar Omladine i sporta, osudio je napade na sportiste koji su podržali predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

Kao nekadašnji vaterpolista, Udovičić je stao u zaštitu svojih kolega, istakavši da to što sportista ima stav o politici nije "neoprostiv greh". On je još dodao i da nikad neće dati za pravo da bilo ko osporava sportiste, kudi i omalovažava, samo jer zbog njihovih stavova.

- Ne znam odakle poriv, a još manje pravo bilo kome da naše sportiste koji su sinonim uspeha i ponosa tako olako od idola i heroja pretvara u najgore i tako ih isključivo odbacuje, time besramno udarajući na sve što jesu i što simbolizuju samo zbog stava koji iznesu o nečemu, pa i o političkoj opredeljenosti. Kako je i zašto neoprostiv greh da sportista ima stav i potrebu da nekoga podrži u nečemu, pa i u politici koju predstavlja? Možda smeta činjenica da je upravo sport taj koji je oborio sve rekorde, da je uspešniji nego ikada i da su ulaganja u sport nikada veća? Možda će i medalje naših sportista, ukoliko iskoriste svoje osnovno pravo i iznesu svoj stav, prestati da budu medalje za našu Srbiju? Je l’ to sledeće, da neko pokuša da nas ubedi da su naši olimpijski, svetski i evropski prvaci zapravo prestali to da budu ili da to nikada nisu ni bili jer su podržali nekoga ko se nekome ne dopada? Otkud uopšte nekome pravo da po svom nahođenju određuje šta je dobro, a šta loše? - rekao je Udovičić za Pink.rs i dodao:

- Lično, nikada nisam imao problem sa takozvanim “etiketiranjem”, ali kao neko ko vrlo dobro zna šta stoji iza svakog sportskog uspeha, eto baš ne dam i baš nikada nikome neću dati za pravo da ma kog sportistu osporava, kudi i omalovažava, samo jer je izneo lični stav o bilo čemu. Argumentovana rasprava o stavovima je legitimna i opravdana, ali brutalno neistinito osporavanje integriteta ljudi, posebno sportista, nije i nikada neće biti! Šampioni naši, veliki ste! Srbija će uvek biti uz vas, jer mi smo ponosna zemlja slobodnih ljudi u kojoj se sport živi i slavi i to baš niko nikada neće promeniti! - kazao je Udovičić.

Video: Ko god ide na nas, neće biti srećan: Selektor Piksi prigrlio izbornika Dalića u Kataru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AV GP

    31. mart 2022 | 19:39

    Niko nema pravo da nekoga napada ako taj neko drugacije misli od njega, ali uvlacenje politike u aktivne sportiste je u najmanju ruku degutantno. Ok, zavrsio si sportsku karijeru, ides dalje, Udovicic, Sapic, Grbovic, svaki cilj opravdava sredstvo. Medjutim, ljude nervira kada umesto na terenu sportista preko politike trazi svoje mesto u sportu. E, to je vec bizarnost.

  • Еdin

    31. mart 2022 | 20:43

    Ovak covek sve vise pada.

  • ,,DEMOKRATIJA "

    1. april 2022 | 12:04

    A ZASTO DA PODRZAVAJU ILI NE PODRZAVAJU. IMA GLASANJE IDI GLASAJ .ZASTO DA SE NEKO VELICA. VANJA NISI U PRAVU. ZASTO MORA DA SE TRUBI DA SE GLASA ZA NEKOGA ! SRAMOTA. KO HOCE NEKA GLASA KO NE NJEGOVO PRAVO. MORA LI DA SE VLAST JAVNO FAVORIZUJE. JADNO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA