≫ 

Spektakl u Trentu: Grbić posle zlatnog seta ostao bez Superfinala, Lisinac i Podraščanin idu u Ljubljanu!

Neverovatan povratak Peruđe u odlučujućim momentima, ipak nije nagrađen prolaskom na megdan Zaksi Keneđin Kožle

  • 0
Nikola Grbić Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Kakva odbojka! Epski meč, susret koji će se prepričavati! Dva sata i 50 minuta fantastične borbe gledali smo večeras u Italiji u dvoboju dva neverovatna tima za Superfinale Lige šampiona u odbojci. Na kraju, tek posle zlatnog seta, Trentino je uspeo da nadjača Peruđu koju sa klupe predvodi naš Nikola Grbić, mada je njegov tim prvobitno večeras slavio - 2:3 (25:21, 21:25, 25:16, 20:25, 13:15, zlatni set: 17:15).

Krenimo redom... Trentino je slavio u prvom duelu ova dva tima odigranom pre nedelju dana u pet setova, što je značilo da Peruđa mora da slavi bar u četiri seta ako želi da direktno prođe dalje, odnosno da dobije sa 3:2 kako bismo gledali peti set.

Pošto je Trentino dobio prvi, a potom i treći set, postalo je jasno da će za Grbine momke jedini put ka dvoboju sa njegovim bivšim timom iz Poljske, Zaksom Keneđin Kožle, u Ljubljani biti pobeda u pet setova. Prvi uslov, dobijanje četvrtog seta ispunjen je veoma lako, ali je u petom viđena drama.

Nije se domaćin tako lako dao "nasamariti", štaviše uspeo je da drži kontrolu na svojoj strani do pred sam kraj i rezultata 11:10. Tek tada su pred udarima Vilfreda Leona i momaka domaćini pali, gosti su došli do tri uzastopna poena i potom nas uveli u ono epsko, ono što će se prepričavati.

Zlatni set počeo je onako kako Nikola Grbić to ne bi sanjao ni u najgorem košmaru. Njegov tim gubio je sa 8:2, sjajno su igrali Srećko Lisinac i Marko Podraščanin na drugoj strani za Trentino. Ali kao da ni tada niko u sali nije verovao da će se Peruđa tek tako predati. I nije.

Marko Podraščanin Foto: MN Press

Malo po malo, razlika se topila. Stigli su gosti do 10:6, potom i do 13:12... I onda, kada je na 14:13 viđena meč lopta za Superfinale, na servisu se našao Leon. Servisom prekaljenog asa doneo nam je upravo to - as servis i produžetak drame! Delovalo je da su sada gosti u psihološkoj prednosti, ali su se o nečemu pitali i naši momci.

Tako je upravo Podraščanin osvojio jedan od najvažnijih poena Trentina u samoj završnici, da bi potom Peruđa u poslednjem poenu loptu izbacila u aut za ekstazu u dvorani. Bio je ovo drugi put da Trentino zaustavlja goste na putu ka Superfinalu Lige šampiona u dve godine.

Tamo će se pored Trentina naći i Zaksa Keneđin Kožle, koja je još jednom uspela da savlada Jaštrebski Vajgel na svom terenu, ovoga puta u pet setova - 3:2. Ruku na srce, bila su im dovoljna dva osvojena seta za siguran prolazak dalje, što su vrlo brzo ostvarili, pošto su poveli sa 2:0.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA