Legenda na udaru zbog Putina, ime mu ne izgovaraju tokom TV prenosa

Ovečkin ne želi da se odrekne predsednika

  • 4
Alexander Ovechkin, Aleksandar Ovečkin, Vladimir Putin Foto: Profimedia/Mikhail Metzel/TASS

Legendarni ruski hokejaš Aleksander Ovečkin našao se na udaru zbog toga što podržava Vladimira Putina tokom sukoba sa Ukrajinom, toliko da mu tokom prenosa NHL mečeva ni ime ne izgovaraju!

Upravo takav slučaj je zabeležen na finskoj televiziji, gde je komentator Tero Kainulainen odbijao da Ovečkina nazove imenom - iako je ovaj legenda hokeja!

Kada god bi as Vašington Kardinalsa imao pak kod sebe, finski komentator ga je nazivao "kapiten domaćeg tima" ili "čovek sa bradom", da bi u međuvremenu potvrdio da je to sve zbog predsednika Rusije čiju zajedničku fotografiju Ovečkin drži kao profilnu na društvenim mrežama.

Ovečkin je u NHL stigao 2005. godine iz moskovskog Dinama i celo vreme je član jednog kluba - Vašingtona. Čak devet puta je bio najbolji strelac lige, što je rekord takmičenja, dao je najviše golova u istoriji NHL (276), osvojio je 2018. Stenli Kup, a osam puta je bio u timu sezone.

Ipak, svi njegovi uspesi bačeni su u drugi plan jer je odbio da osudi Putina i Rusiju zbog Ukrajine, te je otuda doživeo mu se ime ne spominje tokom prenosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н Ж

    12. april 2022 | 06:14

    Браво легендо!

  • kosta

    12. april 2022 | 03:57

    Svaka cast momce!

  • Lucky

    12. april 2022 | 07:33

    Momak zna da nece jos dugo da igra hokej a ovako ga ceka mesto u nekom resoru.Sem toga ima pravo da voli i mrzi koga hoce!!!! Ja npr. mrzim holandjane kao naciju a posebno njihovo pleme ,bure! Ali u globalu ,pojedinacno bi mi se mozda neko i dopao,ali ne znam ni jednog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA