≫ 

Legendarni jugoslovenski ski skakač osuđen na 23 meseca zatvora zbog korupcije

Zbog priznanja krivice kazna je uslovna na tri godine

  • 0
Ski skokovi Turneja četiri skakaonice Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji jugoslovenski ski skakač Primož Ulaga osuđen je na kaznu zatvora od 23 meseca, uslovno tri godine, pošto je utvrđeno da je kriv za nezakonito primanje mita od sportista dok je bio na čelu Slovenačke skijaške asocijacije.

Kako prenose slovenački mediji, rasprava je održana tokom 2020. godine i tada se Ulaga izjasnio da nije kriv, ali je na suđenju ovog ponedeljka promenio iskaz i priznao krivicu.

Tužilaštvo je teretilo Ulagu, da je, dok je bio na čelu Skijaške asocijacije, tražio od nekoliko reprezentativaca u skijaškim skokovima i dvojice trenera deo novca od njjihovih ličnih sponzorskih ugovora.

Kako se navodi, Peter Prevc i Robert Kranjec su odbili njegov zahtev, ali je Ulaga potom od dvojice trenera i Andraža Pograjca uzeo 25 odsto od sponzorskih ugovora, što je oko nekoliko hiljada evra.

Posle priča o korupciji, Ulaga je podneo ostavku iz "ličnih razloga, i od 2013. godine nije na mestu predsednika Slovenačke ski asocijacije.

U bogatoj karijeri Primož Ulaga je osvojio timsku srebrnu medalju za Jugoslaviju na Igrama u Kalgariju 1988. godine, a u Svetskom kupu je ostvario devet pobeda.

Video: Svi gresi Srđana Obradovića: Dosije fudbalskog arbitra osuđenog na zatvor zbog nameštanja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA