≫ 

Tragedija u teretani: Umro jedan od najpoznatijih bodibildera na svetu

Srce Sedrika Mekmilana prestalo je da kuca

  • 2
sedrik mekmilan Foto: youtube/Nick's Strength and Power

Američki bodibilder i jedno od prepoznatljivijih lica ovog sporta Sedrik Mekmilan (44) preminuo je od posledica srčanog udara tokom treninga u teretani, objavili su brojni mediji.

Sedrikov najveći uspeh bila je šampionska titula na "Arnold Classic champions" takmičenju, mada je imao još mnogo zapaženih rezultata na brojim nadmetanjima boldibildera širom sveta.

Prema izveštajima medija u SAD, koji se pozivaju na saopštenje bodibilding organizacije, Mekmilan je preminuo u trenutku dok je trčao na pokretnoj traci.

Mekmilana je smrt zatekla nedugo pošto je govorio upravo o problemima koje je imao sa srcem u prošlosti, posebno o iskustvu koje je imao prošle godine kada je jedva izbegao smrt.

Mekmilan, koji je radio i kao instruktor fizičke spreme pri američkoj vojsci, odlagao je povratak takmičarskom bodibildingu upravo zbog zdravstvenih problema i delovalo je da će se, uprkos svemu što je prošao, vratiti na scenu.

- RIP Sedrik Mekilan. Veoma smo tužni što moramo da saopštimo da je Sedrik preminuo u 44. godini - "tvitovao" je tim "Ajron Generacija", uz iskaz saučešća porodici i prijateljima pokojnog bodibildera.

Osvajač "Arnold Klasika" 2017. godine prošao je kroz teške trenutke u decembru 2021. godine pošto je imao poteškoća sa disanjem kao posledicu kovida koji je preležao. Bio je u toliko lošem stanju da je završio u bolnici sa teškom upalom pluća.

- Zamalo sam umro tada - pričao je o tom jezivom iskustvu.

Brojne oproštajne poruke za Mekmilana preplavile su društvene mreže, nazivaju ga "američkim herojem", čovekom koji je služio amerikoj armiji i bio primer za sve svojim ponašanjem.

Video: Pocepao grudni mišić prilikom dizanja tegova, operacija trajala 4 sata: Jeziva povreda bodibildera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA