≫ 

Igra rukometaša kakva se ne pamti: Srbija sa 34 gola "probola" Slovence, plasman na SP na dohvat ruke!

Sjajni Đorđić sa osam golova bio je najefikasniji u našem timu i jedan od glavnih razloga ubedljive pobede Srbije

  • 8
Rukometna reprezentacija Srbije Foto: AP/Tanjug

Kako je Toni Đerona preporodio rukometaše Srbije! Orlovi su odigrali jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko godina protiv Slovenije i samim tim došli su na korak do plasmana na Svetsko prvenstvo. Kako bi se tamo našli, biće dovoljno da odbrane stečenu razliku u Celju, gde se naš tim pitao apsolutno o svemu od prvog do poslednjeg minuta - 31:34 (16:20).

Koliko je dobro Srbija igrala govori činjenica da je za prvo poluvreme postigla neverovatnih 20 golova. Lepršavo, brzo, sa puno tempa, Orlovi se nisu osvrtali na sve kvalitete Slovenaca i sasvim zasluženo su slavili trijumf u Celju.

Dominirao je neverovatni Đorđić, koji je bio nepremostiva prepreka za odbranu Slovenije, ali ne samo on. Na našem golu sjajno je branio Milosavljev, potom i Cupara, zaustavljao je sedmerce rivala kao od šale i tako ih dodatno demoralisao i dao polet Orlovima. Iako odbrana nije toliko blistala, sve je ispravljeno odličnim napadom na drugoj strani.

Posle egala u prvih deset minuta, Srbija je napravila prvi iskorak napred oko 15. minuta kada je prvi put otišla na tri gola razlike. Kako se bližilo poluvreme, tako se razlika uvećavala, pa su naši momci na velikom odmoru imali +4, iako je ta prednost mogla biti i nešto veća.

U nastavku se ništa nije menjalo, Đorđić je "bušio" mrežu Slovenaca, a gol Srbije je uspevao da izdrži mnoge nalete domaćina. Išla je razlika do maksimalnih +7 kada su se naši rivali koliko-toliko trgli i uspeli da se održe na pet-šest golova zaostatka do samog kraja meča, kada su konačno prišli na nešto manju razliku. Đerona je dobrom taktikom uspeo da zatvori domaćina, pa sada ostaje lakši deo posla u Kragujevcu.

Najefikasniji u pobedi Srbije bio je pomenuti Đorđević sa osam golova iz 11 šuteva, pratio ga je Lazar Kukić sa šest pogodaka, a po tri su upisali Orbović, Radivojević i Pešmalbek. Kod Slovenaca su se istakli Bombač koji je imao osam, te Janc i Mačkovšek sa sedam pogodaka.

Revanš se igra u subotu u "Jezeru" od 18.00 časova, gde će Orlovi, nadamo se pred punim tribinama, uspeti da potvrde plasman na Svetsko prvenstvo još jednim trijumfom.

UŽIVO PRENOS

2. POLUVREME

60. minut (31:34) - Gol Mačkovčeka, pa tajmaut naših, ostalo je još oko 50 sekundi. Kukić! Važan gol! Hajde da se odbranimo sada za ovih 30 sekundi... Kakva šteta, daju ga Slovenci preko Gabera, ali tri gola razlike pred revanš je ogroman kapital, uzimajući u obzir da su naši bili autsajderi.

59. minut (29:33) - Gol Ilića, pa gol Bombača sa sedmerca... Dva minuta do kraja meča. Slaviće naši!

58. minut (28:32) - Zarabec... Ponovo četiri razlike, sada je manje od tri minuta na satu. Bitno je da ostane ova razlika na našoj strani.

56. minut (27:32) - Ne, ne, ne... Abutović ponovo pravi glupost i dobija crveni karton. Treće isključenje. Pre toga Janc smanjuje na četiri razlike. Sada treba pametno odigrati ovih 300 sekundi. Ali Jovica Nikolić brzo promašuje. Međutim, evo gola, Borzaš!

56. minut (26:31) - Pešmalbek! Bravo! Ponovo smo na +5! Još samo pet minuta do kraja...

54. minut (26:30) - Velika šteta, Marsenić ne uspeva da postigne gol, ali i Slovenci prave tehničku grešku prilikom izvođenja cepelina. Kukić promašuje, Žvižej pogađa, šteta, šteta...

51. minut (25:30) - Golčina Marsenića! Koliko važan pogodak, pa ukradena lopta Ilića. Marsenić ponovo postiže gol! Povučen je, ali nema veze... Sudije ne sude isključenje, iako je ono bilo više nego jasno! Posle toga Janc smanjuje na pet razlike.

50. minut (24:28) - Nije ovo bilo potrebno Srbiji... Borzaš je zaista nepotrebno dirao Janca u kontri, ovaj je dao gol, svakako bi bio jedan na jedan sa golmanom. I zato je dobio isključenje. Gol Janca, srećom potom promašaj Marguča i odbrana Cupare.

47. minut (22:28) - Orbović i Bombač vezuju promašaje... Đorđić sada promašuje sedmerac. Velika šteta, mogla je Srbija ponovo da ode na šest razlike. Ali Kukić stiže do velikog gola!

45. minut (22:27) - Tajmaut traži naš selektor, Toni Đerona, nakon gola Mačkovšeka. Želi da smiri situaciju, navijači su se razgalamili.

44. minut (21:27) - Pešmalbek! Kako važan gol nakon isključenja Abutovića i nakon što su Slovenci prišli na pet razlike... Promašuje Cehte.

41. minut (19:26) - Igra Srbije je apsolutno neverovatna. Slovenci nemaju ideju kako da zaustave naše momke u napadu, a Kukić nas dovodi na +7. Tajmaut domaćih i možda i poslednja nada za njih da mogu da nas zaustave večeras.

38. minut (19:24) - Osmi gol Đorđića, +6... Ako sačuvamo ovu razliku deluje da bi revanš u Srbiji bio samo formalnost, ali hajde da ne žurimo. Bombač ipak stiže do novog gola.

36. minut (18:23) - Srbija iz minuta u minut dolazi do sve veće prednosti. Isključen je Dolenec kod Slovenaca, a Đorđić je postigao novi gol za Srbiju, njegov sedmi večeras. Odmah uzvraća Bombač.

34. minut (17:22) - Šteta, gol Vlaha i isključenje Đukića... Ne baš dobra odbrana naših momaka. Odlična asistencija odmah na drugoj strani za Vanju Ilića i novi pogodak, ponovo je pet razlike.

32. minut (16:21) - Promašen sedmerac Radivojevića, šteta... Napad će ostati za naše, jer je lopta u autu. I nakon toga pogađa Orbović, dobro je!

Uskoro će početi drugi deo igre u Celju, Srbija vodi sa četiri gola razlike i važno je da sačuva tu prednost pred meč u Kragujevcu, gde će biti daleko lakše uz podršku naših navijača.

1. POLUVREME

POLUVREME: FANTASTIČNI GOLMAN MILOSAVLJEV! Ponovo brani sedmerac, tajamut potom traži Đerona, imamo +5 i šansu za šest golova prednosti na odmoru... Umesto toga, izgubljena lopta, sedmerac, a ovoga puta Slovenija stiže do gola uz dosta sreće. Ipak, četiri razlike i mnogo razloga za osmeh!

30. minut (15:20) - Spektakularna igra Srbije!!! Još jedna kontra i još jedan gol, Mijailo Marsenić! 20 golova za Srbije za poluvreme.

29. minut (15:19) - Prvi put Srbija vodi sa tri gola razlike posle gola Jovice Nikolića. Blok Abutovića nad Mačkovšekom, gube Slovenci loptu, a Ilić je napravio veliku grešku u kontri. Imamo veliku šansu, sada Radivojević pogađa za +4!!!

27. minut (15:17) - Još jedan gol Đorđića! Sada već Slovenci moraju da reaguju, jer nemaju ideju kako da ga zaustave, pa selektor traži tajmaut.

26. minut (15:16) - Mihailo Marsenić ne promašuje iz ovakvih prilika, a onda sjajan gol postiže i Đorđić. Miha Zarabec odmah vraća jedan gol...

23. minut (14:14) - Bizarna situacija posle promašenog sedmerca Ilića. Lopta mu se vratila u ruke, postigao je gol, ali je gazio liniju, pa je poništen... Slovenci su poveli preko Cingesara, ali Radivojević poravnava rezultat. Vodi se ozbiljna borba.

21. minut (12:13) - Velika šteta, nekoliko grešaka Srbije i Slovenci su se potpuno vratili u ovaj meč i stigli do izjednačenja. Međutim, Kukić iz vrlo teške pozicije prekida njihovu seriju.

17. minut (9:11) - Bombač postiže gol, ali uz dosta sreće, a na drugoj strani Srbija stiže do pogotka iz sedmerca. Sjajna odbrana našeg golmana Milosavljeva u kontri Slovenaca! I onda gol iz kontre za naše, nije moglo bolje!

14. minut (8:9) - Dolenec pogađa stativu prilikom sedmerca, ali sudije iz Rumunije su isključile jednog našeg rukometaša, pa igramo sa petoricom. Đorđić promašuje nepromašivo... Izleteo je sam na golmana i poslao loptu pored stative. Bombač pogađa za izjednačenje, a Srbija ima ne jednog, nego dva igrača manje... I gol sa DVA igrača manje! I isključenje Slovenca!

12. minut (7:7) - I Kukić uspeva da pogodi nakon što je Slovenija opet došla do izjednačenja. Brani Milosvaljev sedmerac Marguča! Vrlo važan detalj u momentu kada su Slovenci mogli da posle dužeg vremena spoje dva gola.

9. minut (5:6) - Razmenili su po gol naši i Slovenci, pa Srbija i dalje ima prednost u Celju. Dolenec ipak donosi poravnanje posle jedne odbijene lopte. Pešmalbek je uspeo da izbori sedmerac i realizuje ga Ilić bez ikakvih problema.

6. minut (3:4) - Sjajan gol Đorđića, a potom i prelepa akcija Slovenaca. Prvi put su naši momci vodili, ali je domaća selekcija ponovo postavila stvari u egal. Kukić potom postiže gol iz teške pozicije.

4. minut (2:2) - Prilično ujednačen start utakmice u Celju. Dva puta su domaći rukometaši vodili i dva puta su naši momci dolazili do izjednačenja.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Srbija je igrala sasvim solidno na prošlom Evropskom prvenstvu i da je bilo malo više smirenosti u meču sa Hrvatskom, mogli bismo da pričamo o potpuno drugačijem ishodu. Ovako, pobeda nad Ukrajinom, a zatim neuspesi protiv Francuza i Hrvata kumovali su trećem mestu u grupi i ispadanju.

Sa Slovencima smo poslednji put igrali još 27. oktobra 2019. godine kada smo u gostima u prijateljskom meču doživeli prilično težak poraz (30:24), koji treba izbeći po svaku cenu ovoga puta. Revanš je na programu u nedelju u Kragujevcu, a dalje će proći ekipa koja ukupno upiše veći broj golova u ova dva susreta.

Utakmica će se igrati u dvorani "Sokol" u Celju, a pravdu će deliti dva rumunska arbitra - Bogdan Nikolae Stark i Mihai Romao Stefan. Delegat je Vladimir Sokol iz Hrvatske.

Video: Sportske terene zamenili binom: Kojim sportovima su se bavili poznati muškarci sa naše javne scene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    13. april 2022 | 21:52

    Bravo momciii!!!! 👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸

  • baba smilja iz darosave

    13. april 2022 | 19:42

    uspeh zagarantovan na celu selekcije je ratko nikolic sumadinac zvezdas najbolji igrac svih vremena

  • Deka

    13. april 2022 | 21:43

    U subotu svi na marakanu,a zasto nisu pomerili za nedelju da kao ljudi navijamo za nase i da se radujemo pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA