≫ 

Idemo na Mundijal! Rukometaši Srbije ponovo slomili Sloveniju i kaparisali kartu za prvenstvo sveta!

Bravo, "orlovi"!

  • 6
Rukometaši Srbije uspeli su da se plasiraju na Svetsko prvenstvo Foto: RSS

Rukometaši Srbije igraće na Svetskom prvenstvu! "Orlovi", ne samo da su sačuvali tri gola prednosti iz prvog duela baraža, već su još jednom savladali selekciju Slovenije, ovoga puta 23:20 i obezbedili učešće na najvećoj svetskoj smotri u Poljskoj i Švedskoj.

Da li je bilo lako? Nije baš! Potrduli su se naši da nas drže na iglama do pred sam kraj, ali su na kraju sjajnom odbranom i golovima sa kraja na kraj terena utemeljili pobedu protiv Slovenaca koji su totalno izgubili konce u poslednja tri minuta.

Gosti nisu uspevali da se probiju, da naprave razliku koja će anulirati poraz iz prvog duela, ali su stigli na +2 i izvršili veliki pritisak na našu četu. Ipak, izdržali smo nalet, zaustavili protivnika i u jednoj zanimljivoj završnici iskoristili priliku i da slavimo.

Najbolji strelac Srbije bio je Bogdan Obradović sa četiri pogotka, a ispratili su ga Ilić, Nikolić i Đorđić sa po tri gola.

U gostujućem sastavu najviše se istakao Bombač sa šest golova, a dobro se pokazao i Janc koji je četiri puta tresao mrežu. To nije bilo dovoljno da se spreči srpska selekcija da ode na veliku smotru.

Pokušali su Slovenci sa brzim centrom i bez golmana da se na 21:20 vrate u igru, ali su dopustili prvo našem golmanu Milosavljevu da postigne gol sa kraja na kraj terena, a onda je u narednom napadu Radivojević prekinuo pas na desnoj strani i istu stvar učinio kao čuvar mreže "orlova".

Na kraju, velika pobeda i rezultat koji daje nadu da se rukomet vraća na veliku scenu što se naše zemlje tiče.

Video: Kapiten Marsenić pred početak EP: Nismo očekivali da ćemo ovoliko biti pogođeni virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa Br

    16. april 2022 | 20:06

    Nikad bolja igra ali zasluga španskog trenera.Bravo ima nade za naš rukomet.

  • Boki kg

    16. april 2022 | 19:47

    Bravo momci!!

  • Djordevic Bec

    16. april 2022 | 20:04

    Bravo za Nase rukometase❤️Hval RTSu sto nije prenosila derbi🙏🙏Uzivali smo u rukometu💪Srecno nasima na SP👍🤛✊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA