≫ 

Policija i Tužilaštvo istražuju skandal na rukometnom meču u Srbiji završenim rezultatom 86:15!

Podsećamo,rukometašice Temerina pobedile su Ravangrad 86:15 što je odmah izazvalo sumnju, a sada je reagovao i nadležni savez

  • 7
rukomet Foto: youtube/Rukometn savez Vojvodine

Rukometni Savez Srbije oglasio se danas saopštenjem povodom skandalozne utakmice Prve rukometne lige Vojvodine za žene između Temerina i Ravangrada završene pobedom domaćeg tima 86:15. Zbog sumnje da je meč režiran kako bi Temerin pobedio sa što većom gol razlikom i tako završio ligu kao prvi, RSS je sproveo hitnu istragu i nakon prikupljene dokumentacije čitav slučaj prijavio policiji i nadležnom tužilaštvu.

Dan pre RSS-a oglasio se i ŽRK Ruma, koji se borio sa Temerinom za ulazak u viši rang, i odmah izrazio sumju u regularnost pomenutog meča.

Saopštenje RSS prenosimo u celosti:

- Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između ŽRK Temerin - ŽRK Ravangrad koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i ŽRK Mokrin - RK Ruma koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).

S obzirom da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.

Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    4. maj 2022 | 18:11

    Oba tima u nizi rang i da sledeci sezonu pocnu sa -10 bodova.Celnicima kazne i novcane i krivicne,a svim akterima za koje se dokaze da su na bilo koji nacin uticali na ovako nesto zabrana prilaska bilo kojoj sportskoj hali na 5 godina. Treceplasirana ekipa direktno u visi rang,pa gospodo kad neumete sportskoj da se borite sad snosite posledice... Da li je bre je..no moguce da ste tolike cuskije pa da pomoslite da ce ovo proci neprimeceno...dobro 100 golova niste dale...

  • Sale84

    4. maj 2022 | 17:48

    Ovo je tolika sramota i toliko providno, da bi momentalno oba kluba trebalo kazniti i novcano i izbacivanjem u najnizi rang takmicenja! I nema dalje diskusije oko toga!

  • РВ

    4. maj 2022 | 17:40

    Кад може Терза што не би могли и они? Нема овде ништа спорно. Можда су домаћи играли кошарку а гост рукомет. Сигурно је ту неспоразум. Иначе све друго је регуларно и поштено. Није вам ни ова друга поштенија, а они се жале на ове прве.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA