Top 100 najplaćenijih sportista u poslednjih godinu dana: Novaka nema na listi, Jokić na samom dnu

Neka imena na listi su veoma iznenađujuća

  • 5
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Portal "Sportiko" objavio je listu od 100 sportista koji su zaradili najviše novca u proteklih godinu dana, a na iznenađenje na tom spisku se ne nalazi Novak Đoković, dok je Nikola Jokić na samom dnu liste.

Najplaćeniji sportista u prethodnih godinu dana, računajući novac od ugovora, sponzorstava, licenca i ostalih aktivnosti van terena, je Lebron Džejms. Zvezda Los Anđeles Lejkersa je zaradio ukupno 126,9 miliona dolara.

Na drugom, trećem i četvrtom mestu nalaze se fudbaleri. Lionel Mesi je najbogatiji fudbaler u prethodnih godinu dana, pošto je zaradio 122 miliona dolara, sedam manje od Kristijana Ronalda. Nejmar je ukupno prihodovao 103 miliona dolara.

Na petom mestu se nalazi meksički bokser Kanelo Alvarez koji je prihodovao 89 miliona dolara u prethodnih godinu dana.

Zanimljivo da je samo jedan teniser na listi, a to je Rodžer Federer. Iako je na terenu zaradio svega 724 hiljade, Švajcarac je van terena prihodovao čak 85 miliona, što ga stavlja na osmu poziciju. Iz sveta tenisa tu su još dve teniserke, Naomi Osaka i Serena Vilijams. Japanka se nalazi na 20. mestu sa čak 52 miliona zarađenih van terena, dok je Serena zaradila ukupno 35,3 miliona, od čega samo 270 hiljada na terenu.

Nikola Jokić deli 98. mesto na listi zajedno sa Gordonom Hejvordom. Jokićevu zaradu od 29,9 miliona čine samo dva miliona zarađena izvan terena. Odluka Jokića da se malo pojavljuje u javnosti, i da svoj imidž gradi fantastičnim partijama, za koje je dobio i nagradu dvostrukog MVP-a NBA lige, koštala ga je sigurno dosta novca. Primera radi Janis Adetokumbo van terena je zaradio čak 36 miliona dolara u prethodnih godinu dana.

Na listi od 100 najplaćenijih sportista najviše je košarkaša - 36, a prate ih igrači američkog fudbala kojih je 25. Fudbalera je 13, dok je svoje mesto na listi našlo 12 bejzbol igrača. Listu popunjavaju četvorica golfera, trojica boksera i troje tenisera, dvojica vozača Formule 1 i po jedan MMA borac i kriket igrač.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    11. maj 2022 | 14:45

    Jokic je skroman momak,mislim da moze dobro da zivi sa supermax ugovorom.A sad ima dosta novaca da ni praunuce nemora da radi

  • bla

    11. maj 2022 | 14:50

    neka svaki da po soma evra za malog Vukana!

  • Killian

    11. maj 2022 | 17:37

    Ok, sada neka uplati pomoć za maleckog Vukana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA