Dvostruki olimpijski šampion suspendovan zbog podrške Putinu, neće menjati stav: "Nije me sramota što sam Rus"

Jevgenij Rilov devet meseci neće moći da se nadmeće na međunarodnim takmičenjima, a možda i duže ukoliko mu suspenzija bude produžena

  • 7
Jevgenij Rilov Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Dvostruki olimpijski prvak u plivanju sa prethodnih Igara u Tokiju, Jevgenij Rilov iz Rusije suspendovan je na devet meseci sa svih takmičenja zbog otvorene podrške koju je uputio aktuelnom predsedniku svoje zemlje, Vladimiru Putinu. Uprkos kazni i zabrani, tvrdi da neće promeniti svoje stavove.

On je krajem aprila kažnjen, jer je prethodnog meseca učestvovao na mitingu koji je organizovan povodom godišnjice ruske aneksije Krima. Mladi Rilov, kojem je trenutno 25 godina, ponovo se oglasio i povodom Dana pobede nad fašizmom koji se obeležava svake godine 9. maja i ponovo je dao podršku ruskom predsedniku Putinu.

- U Drugom svetskom ratu izgubili smo preko 52.000.000 ljudi, više nego svi ostali zajedno. Zbog toga treba da pamtimo ovaj dan, dan koji simbolizuje najveći gubitak koji je neka zemlja pretrpela. Zato me nije sramota što sam Rus.

- Ponosno vadim svoj pasoš na putovanju, drago mi je što sam građanin velike zemlje. I podržavam svog predsednika, koji voli svoju zemlju i ne dopušta da se oblaci pojave na našim granicama. Ne želim da slavim, jer naši momci i sada umiru, ali moramo sve pamiti i održati paradu - rekao je Rilov.

evgenij rilov Foto: Tanjug/Ap

Posle najnovijih izjava ne bi bilo čudno da Rilovu, koji je inače osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrača u Tokiju na 100 i 200 metara leđno, suspenzija bude dodatno produžena zbog javnog iskazivanja političkih stavova.

Video: Završila u bazenu, dok traje trka: Ambiciozna majka se previše unela pored sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C he

    11. maj 2022 | 16:18

    Kad Rusija napadne to je agresija, a kad USA napadne onda je milosrdni andjeo. Bravo za ovog decka!

  • Vanja Cvijetic

    11. maj 2022 | 16:15

    Bravo decko !

  • Haha

    11. maj 2022 | 16:04

    Bajdenu ce jos malo izaci broj za lecenje preko SMS njemu treba podrska inace padne gde god stigne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA