≫ 

Poginula nekadašnja legenda kriketa: Australijanac (46) preminuo nakon teške saobraćajne nesreće

Endru Simonds ostavio je veliki trag u ovom sportu

  • 1
Andrew Symonds Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji kriket igrač, Endru Simonds iz Australije poginuo je noćas u svojoj zemlji u saveznoj državi Kvinslend nadomak gradića Taunsvil u teškoj saobraćajnoj nesreći, prenose tamošnji mediji. Reč je o dvostrukom osvajaču Svetskog prvenstva.

Prema izveštajima policije, on je bio jedini putnik u automobilu koji je izleteo sa puta u blizini ovog malog grada.

- Rane informacije ukazuju na to da je posle 23.00 časa po lokalnom vremenu, automobil koji se vozio putem 'Hervi Rejndž' u blizini mosta 'Alis River' skliznuo sa puta i otkotrljao se pored. Reagovale su hitne službe, koje su pokušale da ožive muškarca starog 46 godina, ali je on ipak preminuo od posledica zadobijenih povreda - piše u saopštenju policije.

Sam Simonds bio je jedan od najpoznatijih u takozvanom "belom kriketu". U proseku je beležio 40,61 poen za svoju zemlju. Tokom karijere ubeležio je čak 133 viketa, a mnogi su hvalili njegovu smirenost i ritam.

Na scenu se probio 2003. godine, kada je odigrao neke od najboljih ininga karijere protiv nepobedivog Pakistana, na Svetskom prvenstvu, posle čega je njegov tim uspeo da na kolena baci i Indiju i domogne se titule. Četiri godine kasnije ponovo je stigao do uspeha na planetarnom šampionatu.

On je treći australijski kriket igrač koji nas ove godine tragično napušta, nakon što je Šejn Varn preminuo na Tajlandu od posledica srčanog udara u martu, a potom nas je od istog uzroka napustio Rod Marš.

Video: ŠTA JE NA PROGRAMU ARENA SPORT: Pregledavanje za nedelju, 15. maj 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA