Božidar Maljković počasni građanin Knjaževca

Upravo povodom Dana opštine Knjaževac održana je Svečana akademija u Velikoj sali Doma kulture

  • 0
Velika čast za Božidara Maljkovića Foto: OKS

Na svečanosti povodom Dana opštine Knjaževac koja je održana u utorak, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković proglašen je za počasnog građanina opštine Knjaževac. NJemu je ovo priznanje uručio predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac Milan Đokić.

Upravo povodom Dana opštine Knjaževac održana je Svečana akademija u Velikoj sali Doma kulture.

Prilikom dodele povelje, predsednik OKS Božidar Maljković zahvalio se na velikom priznanju koje mu je uručeno.

Ova povelja za mene predstavlja veliku stvar i privatnu i simbolički. Trenersku karijeru počeo sam u knjaževačkom selu Kalna i tu sam dobio diplomu da budem košarkaški trener. Tada sam se razmišljao šta da radim i hoću li stvarno moći time da se bavim i tako sam krenuo kao trener. Poziv predsednika Privremenog organa opštine Knjaževac Milana Đokića morao sam da prihvatim, jer je ovo velika počast za mene. Đokić je mnogo toga uradio za ovaj prelepi grad kroz koji prolaze tri reke. Knjaževčani zaista treba da budu ponosni na ovo mesto – istakao je Maljković.

U obrazloženju koje je dato, između ostalog navedeno je:

Čovek koji je zaslužan da ove godine dobije Povelju počasnog građanina opštine Knjaževac jeste Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i proslavljeni košarkaški trener, a za konstantnu, permanentnu promociju Knjaževca. Gospodin Maljković je rođen 20. aprila 1952. godine u Otočcu. Igračku karijeru počeo je u Slogi iz Kraljeva i „Ušću Beograd“, a potom trenersku nastavlja širom Srbije i van nje, u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Francuskoj, Španiji... Osvajač je brojnih trofeja, kupova i šampionata, a više puta je proglašavan i za najboljeg trenera svojih klubova i reprezentacija.

Video: Majami je slomio Boston za vođstvo u finalu plej ofa Istoka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA