≫ 

Zvezda i Đurković još dve godine zajedno, veliki potpis za crveno-bele rukometaše

On je uspeo da opstane u ligi sa ovom ekipom

  • 3
Ratko Đurković, RK Crvena zvezda

Foto: RK Crvena zvezda

Ratko Đurković, trenutni trener rukometaša Zvezde, ostaće na istoj poziciji i iduće dve godine, objavio je klub iz Beograda.

Ugovor je došao posle i više nego uspešnog plej-aut doigravanja u Superligi Srbije, gde je Zvezda zauzela prvo mesto na tabeli, čime su uspeli da ostanu u eliti srpskog rukometa.

Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo da produžimo saradnju na dve godine, slobodno mogu da kažem da mi je drago zbog toga. Jako sam se prijatno osećao prethodna četiri meseca, ta pozitivna atmosfera i energija su se preneli i na ekipu, napravili smo lep posao, i to je rezultiralo produžetkom ugovora. Sada se okrećemo formiranju ekipe za sledeću godinu, odnosno, godine, jer je sva prilika da će Zvezda biti jako stabilan klub i ne priča se samo o sledećoj, već i o narednim godinama, što me jako raduje.

- Imamo dugoročni cilj da se vratimo u vrh i borimo za titule. Kao i kada sam dolazio, mogu da kažem da ćemo mnogo raditi, obećavam samo dobar rad, kao i do sada, maksimalnu posvećenost svih nas klubu i ciljevima, i nadam se da je to dobar recept za ostvarivanje rezultata.

Ratko Đurković, RK Crvena zvezda

Printskrin: Youtube / RMD FreeLance

Trener Đurković je imao i dosta problema sa povredama pre i tokom samog trajanja takmičenja u plej-autu, kao i negativnu statistiku koja kaže da je protiv Crvene zvezde svirano najviše sedmeraca, uz najviše isključenja za Zvezdine igrače, utisak je da je Ratko Đurković odradio sjajan posao sa ekipom Zvezde u dosadašnjem toku sezone.

Sada kada je sve gotovo, kada se osvrnem na početak, nije bio nimalo jednostavan zadatak, ali mislim da smo se hrabro uhvatili u koštac s time. Najviše problema je bilo sa povredama i kako to kompenzovati. Mislim da smo ispoštovali jedni druge, igrači su shvatili da nema favorita unapred i da tako moramo da funkcionišemo, da svaku utakmicu idemo na pobedu. Imali smo podršku rukovodstva, sve se poklopilo, mislim da smo se našli, jednostavno. Zajedno smo funkcionisali, ta energija se videla na terenu i to je donelo rezultate. Najviše mi se sviđa ako su to prepoznali igrači, da vide da ovo nije njihov limit. Stvarno ima talentovanih momaka i treba da se ulaže u njih, da dobijaju šansu, a na njima je da to vraćaju na terenu, zajedno sa mnom. Moraju da žele više, to su i ambicije kluba, ambicije Zvezde. Mislim da se samo dobrim radom stiče samopouzdanje.

Video: Rukometašice plasman na Svetsko prvenstvo slavile uz hit Nedeljka Bajića Baje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA