Prlainović pred F8 vaterpolo Lige šampiona: "Radujem se što je turnir u Beogradu, i to sa publikom"

Ipak, ne raduje se zato što će već u četvrtfinalu igrati protiv Novog Beograda

  • 0
Vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Nikola Tomić

Vaterpolisti Novog Beograda u četvrtfinalu Lige šampiona sastaju se sa šampionom Francuske, ekipom Marseja. Prva zvezda francuskog tima je proslavljeni srpski reprezentativac Andrija Prlainović, koji u bogatoj karijeri ima čak pet titula klupskog šampiona Evrope.

Marsej drugi put uzastopno učestvuje na Fajnal-ejtu, a Prlainović se nada da će njegov tim ostvariti bolji plasman nego prethodne godine kada je eliminisan u četvrtfinalu od ekipe Ferencvaroša.

- Radujem se što je finalni turnir u Beogradu, ovaj put sa publikom. Sigurno će biti zanimljivije i bez svake sumnje mnogo bolja i lepša atmosfera - kaže Prlainović i potom dodaje:

- U odnosu na prethodnu godinu, dolazimo sa ambicijom da se predstavimo u boljem izdanju nego prošle godine i da pružimo mnogo više. Verujem da smo kao ekipa zreliji, pametniji i iskusniji i da možemo da odigramo dobar tunrir - istakao je Prlainović.

Finalni turnir elitnog takmičenja se od 2. do 4. juna drugu godinu zaredom održava se na bazenu "11. april", a osim duela Novog Beograda i Marseja, u četvrtfinalu sastaju se još: Breša – Hanover, Pro Reko – Barseloneta i Ferencvaroš – Jug.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, vaterpolo reprezentacija Srbije, Srbija - Grčka Foto: Profimedia/AFP

- Već prvog dana imamo najjačeg mogućeg protivnika, ekipu Novog Beograda, koja je domaćin igra na svom bazenu i koja je pretendent za osvajanje. Poseduju veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača i to je tim koji je i formiran i projektovan za osvajanje titule šampiona Evrope. Biće veoma teško, ali verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu - konstatovao je Prlainović.

Bazen "11. april" u novom ruhu dočekaće najbolje ekipe Starog kontinenta. Kapacitet gledališta biće proširen i moći će da primi 1.500 posetilaca. Ulaznice za ovaj vaterpolo spektakl su već u prodaji, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a, onlajn putem njihovog sajta i na blagajni bazena "11. april“. Prlainović smatra da će beogradska publika i ljubitelji vaterpola biti u prilici da uživaju:

- Za naš vaterpolo je sjajno što je organizacija najznačajnijge klupskog turnira Evrope u Beogradu - kaže Prlainović i naglašava:

- S obzirom i da je domaća liga bila nikad kvalitetnija i ujadnačenija u poslednjih 10 godina i mislim da su sve sjajne stvari za naš vaterpolo. Sigurno je da će se iz takve lige pojaviti neki novi igrači koji će biti potencijal za reprezentaciju i koji će moći da Srbiji donose medalje i dalje sa velikih takmičenja, a domaćinstva ovakvih takmičenja dodatno će uticati na popularizaciju vaterpola – zaključio je Prlainović.

Video: Prlainović: Svi sportovi favorizuju napadače, pa tako treba i vaterpolo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA