Maljković, Zečević i Višacki na Skupštini EOK-a

Delegati evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta imać priliku da čuju izveštaj o napretku u organizaciji Evropskih igara koje će biti održane sledeće godine u Poljskoj

  • 0
Božidar Maljković, Olimpijski komitet Srbije Foto: MN Press

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Ðorđe Višacki učestvovaće danas i sutra na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju OKS, na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini učesnici će imati prilike da se upoznaju sa velikim brojem izveštaja, uključujući i izveštaj o radu koji će predstaviti redsednik Evropskih olimpijskih komiteta Spiros Kapralos i generalni sekretar Rafael Panjoci.

Delegati evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta imać priliku da čuju izveštaj o napretku u organizaciji Evropskih igara koje će biti održane sledeće godine u Poljskoj.

Predsednik OKS Maljković izjavio je da cela planeta, pa i svet sporta prolaze kroz veoma izazovan i turbulentan period i da je u ovim trenucima posebno važno da se razgovara.

- Jedino na taj način možemo da nađemo rešenje za izazove sa kojima se susrećemo. Zato smatram da je ovaj sastanak u Skoplju važan i da će biti veoma koristan u svetlu predstojećih obaveza i organizacije nastupa na takmičenjima ovog i narednog leta. Posebno sam srećan što će naš generalni sekretar Višacki prezentovati napredak koji je Radna grupa kojom predsedava napravila u cilju izrade Strateške agende Evropskih olimpijskih komiteta 2030 - rekao je Maljković.

Tokom ovog okupljanja nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope biće proglašen i najbolji mladi sportista Evrope u zimskim sportovima za 2022. godinu, koji će dobiti nagradu "Pjotr Nurovski".

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA