Prvi put u istoriji dva državna prvenstva u plesu

Rekordan broj prijavljenih takmičara u Srbiji, a poznata voditeljka vodi program

  • 0
Državno prvenstvo u plesu Foto: Promo

Srbija će u nedelju, 19. juna biti centar plesnog spektakla jer će se prvi put u istoriji održati dva Državna prvenstva u plesu- Prvenstvo Republike Srbije u savremenom plesu i Prvenstvo Republike Srbije u latino-američkom plesu.

Ivan Mileusnić, ispred plesne škole "Dare to Dance" i član upravnog odbora Plesnog Saveza Srbije, peti put organizuje Državno prvenstvo koje će se održati u nedelju u Hali Sportova na Novom Beogradu.

-Velika nam je čast da posle dve godine pauze organizujemo ponovo, i to ne jedno, već dva Državna prvenstva. Ples nam je mnogo nedostajao, posebno klincima, zbog toga sam ponosan što mogu da otkrijem da imamo rekordan broj prijavljenih takmičara na startnoj listi- izjavio je Ivan.

Državno prvenstvo u plesu Foto: Promo

Voditeljka Dušica Jakovljević, veliki je ljubitelj plesa, te će biti moderatotor finalnog dela Državnog prvenstva. Za dobru atmosferu i posebnu muziku u finalnom delu prvenstva, pobrinuće se i di-džej Neba jedan od najpopularnijih u svom poslu, a malo je poznato da je upravo on bio šampion u latino plesu.

A publika u Srbiji će imati priliku da vidi plesne tačke aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, što je pravi kuriozitet. Ono što je sve posebno oduševilo jeste pojavljivanje aktuelnih svetskih prvaka Marijusa Andreja Balana i Kristine Mušenske u revijalnom delu finala u latino-američkim plesovima.

Oba Državna prvenstva su pod pokroviteljstvom Plesnog Saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda dok je sada već tradicionalno glavni pokrovitelj Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, tačnije Fondacija prestolonaslednika Aleksandra II za Obrazovanje.

Ivan Mileusnić posebno ističe da ovoga puta Državno prvenstvo ima i humanitarni karakter jer će određeni deo novca biti uplaćen Fondaciji "Budi human" kako bi se pomoglo u lečenju dece.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA