≫ 

Selektor Hrvatske poručio pred SP: "Bez hemije nema velikih rezultata"

Hrvatska ima velike ambicije na predstojećem turniru

  • 1
Ivica Tucak Foto: MNpress

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je danas da veruje da je u njegovom timu pred Svetsko prvenstvo u Mađarskoj stvorena potrebna hemija za velike rezultate.

Hrvatska će takmičenje na Svetskom prvenstvu u B grupi u Debrecinu početi 21. juna utakmicom protiv aktuelnih olimpijskih vicešampiona Grka.

Dva dana kasnije, protivnik Hrvatske će biti Nemačka, dok će "barakude" grupni deo takmičenja završiti 25. juna utakmicom protiv Japana.

- Verujem da smo odradili sve što je trebalo u ovom kratkom vremenu. Naglasak je bio na tehničko-taktičkim detaljima i stvaranju potrebne hemije u reprezentaciji, hemije bez koje nema velikih rezultata - rekao je Tucak, a prenela agencija Hina.

Hrvatska će imati osam debitanata na turniru u Mađarskoj.

- Vremena je bilo malo, s obzirom da je okupljena jedna potpuno nova generacija reprezentativaca. Imamo osmoricu igrača koji će debitovati na velikom takmičenju. Ipak, verujem da smo to uspeli i u vikend-okupljanjima, na kojima smo insistirali kao nikada do sada, zbog želje da čim pre, brže i bolje formiramo tu hemiju i stvorimo pozitivnu atmosferu koja je potrebna za svaki veliki rezultat - naglasio je Tucak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA