≫ 

Pistorijus može uskoro na slobodu? Slavni sportista mora da se suoči sa ocem devojke koju je ubio

Pistorijus se, podsetimo, na sudu branio da je svoju tadašnju devojku zamenio za provalnika, ali je na kraju osuđen za ubistvo i na 13 godina i pet meseci zatvora

  • 2
Oskar Pistorijus Oscar Pistorius Foto: Profimedia/Alon Skuy/AFP

Južnoaferikanac Oskar Pistorius, nekadašnja sportska mega zvezda, sprinter sa dvostrukom amputacijom nogu koji se takmičio na Olimpijskim igrama 2012, trebalo bi da upozna oca Rive Stenkamp, svoje devojke koju je ubio pre devet godina.

Pistorijus se, podsetimo, na sudu branio da je svoju tadašnju devojku zamenio za provalnika, ali je na kraju osuđen za ubistvo i na 13 godina i pet meseci zatvora. Susreti kao što je ovaj koji će Pistorijus imati sa ocem ubijene devojke, su deo takozvanog rehabilitacionog procesa koji Pistorius mora da obavi ako želi šansu da bude pušten na uslovnu slobodu.

Prema južnoafričkim zakonima poznati paraolimpijac stekao je pravo na uslovni otpust krajem prošle godine nakon što je odslužio polovinu kazne.

Uskoro će razgovarati s Rivinim ocem, Berijem Stenkampom, kao deo procesa koji bi ga mogao dovesti do prevremenog puštanja na slobodu. Žrtvin otac se navodno priprema za sastanak licem u lice s ubicom, a sastanci su zamišljeni kao postizanje neke vrste "utehe" za porodice žrtava te bi omogućili Stenkampu da sazna od njega zašto je Pistorius ubio njegovu kći.

Oskar Pistorijus Oscar Pistorius Foto: Profimedia/Alon Skuy/AFP

Ako Stenkamp bude zadovoljan ishodom razgovora i vidi da se pokajao, Pistorius bi mogao dobiti uslovni otpust, pišu strani mediji. Bivši paraolimpijac se takođe trebao sastati sa žrtvinom majkom, Džun, ali je advokat rekao da ona nije spremna na to usprkos tome što je prethodno rekla da mu je oprostila.

- Beri i Džun su Rivin glas, a to duguju svojoj kćeri - rekla je Tania Koen, njihova advokatica.

Stenkampovima će biti dopušteno da daju preporuke odboru za uslovni otpust, iako Koen nije želela da kaže da li će se protiviti puštanju ubice na slobodu. Napomenula je samo da su razgovarali o tome, ali je odbila otkriti detalje.

Prošle godine roditelji žrtve bili su bili šokirani kada im je ubica njihove kćeri napisao pismo nakon što je stekao pravo na uslovni otpust.

- Džun i ja smo bili zaprepašćeni - rekao je Reevin otac.

Tada je dodao da bi jednoga dana želeo da razgovara sa uboicom svoje kćeri, "kao čovek sa čovekom".

- Voleo bih razgovarati sa njim. Džun i ja smatramo da još puno stvari može izaći iz ove priče i nadamo se da će nam Oskar reći istinu. To je razlog zašto sam ja onaj koji bi želeo da razgovaram s njim - zaključio je ožalošćeni otac.

Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius Oskar Pistorijus Foto: Profimedia/Gallo Images/Shutterstock Editorial

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragojlo

    19. jun 2022 | 21:24

    Ja, da sam njen otac bih njega sada zamenio sa provalnikom i odlezao 6 godina, pola kazne.

  • Lord

    19. jun 2022 | 18:39

    Kave su to presude,ovaj bi trebao dozivotno da bude u zatvoru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA