≫ 

Vaterpolisti Srbije dobili derbi na startu SP, Delfini imaju četvrtfinale u rukama

Izabranici Dejana Savića "slomili" SAD u trećoj deonici

  • 7
Dejan Savić, Vaterpolo Srbija Foto: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je otvorila Svetsko prvenstvo u Budimpešti, pošto su u derbiju grupe D pobedili SAD rezultatom 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3)

Srbija je na ovo takmičenje stigla podmlađena, bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milan Aleksića i Stefana Mitrovića. Međutim, ovi momci koje je Dejan Savić poveo jasno su pokazali zašto su jedan od favorita na takmičenju.

Da, jeste se Srbija mučila sve do sredine treće deonice kada su Delfini konačno "slomili" Amere i pobegli na +3. Međutim, i tada je došlo do pada koji je rival iskoristio da smanji na 11:10. Ipak, Srbija se na startu poslednje četvrtine ponovo odlepila posle dva uzastopna gola Nikole Lukića (13:10) i na kraju je ostvarena pobeda koja najverovatnije donosi direktan plasman u četvrtfinale.

Podsetimo, u ovoj grupi su još Australija (naredni rival u četvrtak) i Kazahstan, a pravila su takva da prvoplasirane selekcije iz četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz svake grupe igrati u osmini finala.

Dušan Mandić je bio najefikasniji u redovima Srbije sa četiri gola, po tri su dali Nenad Lukić i Strahinja Rašović, dok je Aleks Bouven u redovima SAD takođe četiri puta tresao mrežu srpskog tima.

Prva deonica je donela pravu goleadu i čak 10 pogodaka, po pet na obe strane. Bouven i Stivenson su pogađali u dva uzastopna napada za vođstvo od 1:0 i 2:1. Ipak, Strahinja Rašović i Drašović su se potrudili da Delfini brzo izjednače.

Bane Mitrović je odbranio zicer, da bi Dušan Mandić vezao dva gola za vođstvo od 4:3. Potom je Strahinja Rašović pogodio za 5:3, ali su se Ameri preko Daubea i Irvinga izjednačili.

Sredinom druge deonice su ponovo poveli rezultatom 7:6, te su naterali selektora Srbije Dejana Savića da zatraži tajm-aut na kom je urlao na svoje momke.

Vaterpolo reprezentacija Srbije Printskrin: RTS 2

- Koji vam je k... Šta ste mlohavi? Jel znate kako izgledate? Nja, nja, nja, nja, svi ste mlohavi. Vraćaj se tamo i hoću da vidim sve kako sad pravite sprintove, je l' jasno - galamio je Savić.

Srbija je tada imala i sreće. Mitrović je zaustavio Amere da odu na +2, da bi Strahinja Rašović i Radulović okrenuli rezultat na 8:7. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, da bi rival drugo otvorio golom Stivensona.

Ipak, ta treća deonica, barem njena sredina, pripala je Srbiji koja je preko Lukića, Mandića iz penala i Subotića konačno malo pobegla rivalu i otišla na +3 (11:8). Nažalost po Delfine, došlo je do opuštanja u finišu 3. četvrtine što su Bouven i Erhard kaznili (11:10).

Vaterpolo reprezentacija Srbije Printskrin: RTS 2

Debitant Nikola Lukić dao je svoj drugi gol na meču na startu poslednje četvrtine, te je Delfinima malo pao kamen sa srca (12:10). Zatim još jedan psole kontranapada i ponovo je bilo +3 za naš tim (13:10).

Marko Radulović je sredinom poslednje deonice iskoristio grešku Amera u napadu i odveo je Srbiju na 14:11, što je i bio kraj nadanja rivala kog sa klupoe predvodi trofejni srpski trener Dejan Udovičić.

Video: Svi smo plakali sa Dejanom: Najteže suze trenera Savića dok se vaterpolisti opraštaju uz Sad adio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA