≫ 

Srpska odbojka "nenadano" napredovala: Voša direktno u Ligi šampiona, Zvezda i Partizan uz Radnički u CEV kupu

Lale su dobile nenadanu promociju

  • 0
OK Spartak - OK Vojvodina Foto: MN Press

Odlične vesti za srpsku odbojku. Vojvodina je uspela da obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona, iako je Srbija na listi CEV-a bila ispod crte.

Ipak, kao i svuda, došlo je do pomeranja zbog izbacivanja ruskih klubova iz takmičenja, pa su Lale neočekivano profitirale i neće morati da igraju u kvalifikacijama, već će direktno biti smeštene u grupnoj fazi.

Prošle godine su tamo igrali sa promenljivim uspehom. Nisu prošli dalje, ali su zabeležili jednu od najsenzacionalnijih trijumfa sezone, pobedivši protiv Zenita u Sankt Peterburgu sa 3:0.

Pored Vojvodine, u Ligi šampiona takmičiće se Lube, Peruđa, Trenitno (Italija), Zaksa Keneđin Kožle, Jasšembski, Vatra Zavjerčije (Poljska), Berlin, Fridrihshafen, Diren (Nemačka), Ruselare, Menen (Belgija), Monpelje, Tur (Francuska), Ziratbank, Halkbank (Turska), ČEZ Karlovarsko (Češka) i ACH Volej (Slovenija).

Ruski klubovi moći će da se takmiče samo ukoliko im sankcije budu ukinute do 1. septembra. Treba naglasiti da će se u CEV kupu takmičiti Crvena zvezda i Partizan, kao i kragujevački Radnički.

Kada je reč o ženskoj konkurenciji, odbojkašice Crvene zvezde nastupiće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u CEV kupu će nastupati Železničar iz Lajkovca, dok će Jedinstvo Stara Pazova, Ub i Tent igrati u Kupu izazivača.

Žreb za Ligu šampiona će se održati 28. juna, kada će Vojvodina saznati potencijalne protivnike.

Video: Imamo novu zver u reprezentaciji: Ko je mišićavi srpski Tarzan koji je oduševio svet odbojke?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA