≫ 

Zanimljiv žreb za srpsku reprezentaciju "gejmera" na EP: Ukrajina, Nemačka i Austrija prepreka u CS:GO-u

Jaki rivali za naše momke

  • 0
Counter Strike Foto: Nicolas Billiaux / AFP / Profimedia

E-sport doživljava veliki uspon iz godine u godinu, a sve veću popularnost doživljava i u našoj zemlji. Već dosta dugo na najjačoj sceni gledamo naše igrače u popularnim video igrama kao što su LoL (League of Legends), CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), Valorant... A upravo je reprezentacija Srbije uspela da se izbori za mesto na Evropskom prvenstvu u CS:GO-u, gde je saznala svoje rivale u grupnoj fazi.

Tako će se naša selekcija sastati sa Ukrajinom, Nemačkom i Austrijom na šampionatu koji počinje za tačno dve nedelje gde će se boriti i za bogat nagradni fond od 25.000 dolara, ali i plasman na Svetski šampionat koji se održava na Baliju u decembru ove godine.

U narednu fazu šampionata dalje vode prva dva mesta na tabeli, a najveći takmaci biće Ukrajinci i Nemci, pošto smo sa Austrijom već imali priliku da se sastanemo tokom kvalifikacija kada smo slavili sa 16:8.

Turnir će se održati od 5. do 10. jula i faktički će služiti kao "kvalifikacioni" za već pomenuti Svetski šampionat gde će nagradni fond iznositi basnoslovnih 500.000 dolara.

Raspored mečeva biće naknadno utvrđen, a takmičenje će se održati u komšijskoj Rumuniji, tačnije u gradiću Oradea.

Video: Nemanja Bjelica se opustio na pobedničkoj paradi: Pivce niz grlo na vrhu autobusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA