≫ 

Srbin najbolji protiv Srbije, ali kritičan na saigrače Kazahstance: "Ne mogu ja najstariji da vučem"

Vuksanović je bio jedina svetla tačka protiv Delfina

  • 0
dušan vuksanović Foto: VSS/Dušan Sandić

Najbolji srpski vaterpolisti imali su dobar šuterski trening protiv Kazahstana u trećem kolu grupe na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, pobeda od 22:3 baš sve govori o igri mačke i miša u bazenu, bolje rečeno - o igri delfina i ribica, a zanimljivost prve vrste je da je jedini strelac za protivnika bio Srbin.

Srđan Vuksanović, rođeni Novosađanin i nekadašnji reprezentativac naše zemlje, nije krio razočaranje partijom svojih saigrača. Očekivao je, kaže, makar više borbe od mlađih snaga, ako već za ništa drugo nisu osposobljeni.

- Ovo nije najbolji pokazatelj, ovi momci mogu mnogo više da se bore. Posebno kad imaju slobodu sa ovakvim reprezentacijama, da im bar pokažu nešto, a nisu na kraju ništa pokazali. Nadam se da će u budućnosti raditi više na sebi i da neće dozvoliti da ja kao najstariji nešto radim i pokazujem - izjavio je Vuksanović.

Na drugoj strani, u efikasnoj oartiji Srbije istakao se sa četiri gola Strahinja Rašović koji je i pobrao epitet najkorisnijegigrača utakmice.

- Daću sva individulana priznanja samo da mi pobedimo u narednim utakmicama. Igrali smo danas od početka do kraja, nijednog momenta nismo stajali. Pobedili smo na kraju, što je bilo bitno za nas, zbog samopouzadanja. Idemo u Budimpeštu, četvrfinale nas čeka, najbitnija utakmica. Svi smo mislima okrenuti ka tome. Morali smo i ekipno i individulano da se dignemo i da se napunimo samopouzdanjem pred četvrtfinale - rekao je Rašović.

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz meča Gruzija - Hrvatska.

Video: Tivat dočekao šampiona i bilo je spektakularno: Mandić je morao da zaustavi auto i izađe van

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA