≫ 

Hrvatski mediji o "senzacionalnoj pobedi" nad Srbijom: "To što su napravili, niko skoro neće"

Slavi se uspeh Barakuda u komšiliku, veliča se senzacionalni niz rezultata na Svetskim prvenstvima

  • 4
Vaterpolo Hrvatska Foto: Tanjug/AP, index.hr, jutarnji list, večernji list, 24sata.hr

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske potvrdila je epitet specijalista za velika akmičenja, tačnije za Svetsko prvenstvo gde je, nakon trijumfa nad Srbijom, došla do svog, verovali ili ne, čak devetog uzastopnog polufinala na najvećoj smotri.

Impresivan niz, tačnije impresivnu pobedu su na sva zvona, naravno, oglasili mediji u komšiluku koji su se utrkivali u pohvalama na račun izabranika Ivice Tucaka.

- Da, tamo je put za polufinale SP-a: Deveto hrvatsko u nizu! E, to baš nitko neće skoro ponoviti - naslov koji se sam napisao posle dobijene budimpeštanske bitke protiv Srbije, iz pera autora teksta na fotografiju selektora Hrvata koji prstom pokazuje "ka narednoj rundi". U pitanju je teksta na portalu "24sata.hr".

Slave Hrvati, imaju i šta da slave jer su potukli najveću pretnju ka svetskom tronu.

- Počelo se raketirati po golu toliko da smo na tren pomislili da su se u bazenu opet ukazalI Sukno, Joković, Prlainović, Filipović, kao te 2017. Ali, ne, ni ovaj put Hrvati nisu dali susedima. Do neke druge prilike, sa zadovoljstvom - kaže autor teksta na portalu "24sata.hr".

Jednako inspirativni u opisu velike pobede "Barakauda" bili su i ostali hrvatski mediji.

Jutarnji list u prvi plan stavlja sjajan timski učinak ekipe Ivice Tucaka čiji su svi igrači barm jednom pogađali mrežu Srbije.

- Svih 10 igrača u polju upisalo se u strelce za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov.

Jutarnji podvlači neverovatan niz vaterpolista na svetskim prvenstvima koji traje, već pomenuto deveto uzastopno polufinale.

- Hrvatska je tako stigla nadomak nastavka neverovatnog niza osvajanja odliča na svetskim prvenstvima, trenutno je osvojila medalju na sedam SP zaredom. Bila je ovo i treća pobeda Hrvatske protiv Srbije na SP, a u oba prethodna navrata kada je svladala Srbiju Hrvatska je i osvojila zlato - potencira Jutarnji ovaj put hrvatskih vaterpolista sa tim pređašnjim, šampionsmim kad je prepreka bila Srbija.

hvrtaski mediji Foto: jutarnji list

Na udarnim pozicijama portala je i izjava selektora Ivica Tucaka data nepsoredno nakon velike bitke sa Srbijom.

- Mislim da smo izuzetno dobri igrali. Kontrolirali smo od početka do kraja i sasvim zasluženo pobijedili. Čestitke momcima na prikazanoj igri, ali sada treba smiriti emocije i uzeti medalju - rekao je Ivica Tucak u mikrofon HRT-a, koji trenutak nakon što su hrvatski vaterpolisti u klasiku potopili Srbiju 14-12 i izborili polufinale Svetskog prvenstva.

Video: Filip Filipović najbolji sportista Srbije: Olimpijsko zlato je kruna reprezentativne karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    29. jun 2022 | 19:09

    Kod nas je smena generacije. A Španci ce da ih razbiju. I šta cemo sad ?

  • baba smilja iz darosave

    29. jun 2022 | 19:05

    kako su dozvolili da rus igra za ujake

  • Krt

    29. jun 2022 | 19:49

    Ne znam od kud su povučeni ovi naslovi jer se u Hrvatskoj svakako ne piše "susedi" i "pobeda" 🤷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA