≫ 

Ministar Udovičić se sastao sa predsednicima evropskog i svetskog stonog tenisa

Ovih dana održava se Evropsko prvenstvo za mlade u Beogradu

  • 0
Vanja Udovičić Foto: Zoran Zestic, Tanjug

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se predsednicom Svetske stonoteniske federacije Petrom Sorling i predsednikom Evropske stonoteniske unije Pedrom Migelom Mourom koji su u poseti Beogradu povodom održavanja Evropskog prvenstva za mlade u stonom tenisu.

- Poseta predsednice Svetske stonoteniske federacije i predsednika Evropske stonoteniske unije našoj zemlji dokaz je prepoznavanja Srbije kao odgovornog domaćina velikih takmičenja, ali i naše odlučnosti za nastavak ulaganja u dalji razvoj ovog sporta. Organizacija međunarodnih sportskih takmičenja, posebno za mlađe kategorije, svakako doprinosi promociji sporta, u ovom slučaju stonog tenisa, a Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za mlade je i prava prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin - rekao je Udovičić, pa dodao:

- Naravno, neprocenjiva je podrška međunarodnih sportskih organizacija koje su nam još jednom ukazale poverenje i prepoznale naš trud, napredak i spremnost da organizujemo još jedno u nizu velikih sportskih takmičenja u Srbiji. Vlada Republike Srbije sistemski ulaže i podržava razvoj i popularizaciju svih sportova, te je ovo takmičenje svakako još jedan način da animiramo što veći broj dece da se bave sportom, konkretno stonim tenisom - izjavio je ministar Udovičić.

Vanja Udovičić Foto: Zoran Zestic, Tanjug

Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu okupilo je u Beogradu 540 takmičara iz 44 zemlje. Srbiju predstavlja 20 najboljih mladih stonotenisara koji predstavljaju budućnost srpskog stonog tenisa.

Video: INTERVJU: Vanja Udovičić o nacionalnom stadionu i sportskim događajima koji nas čekaju 2022.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA