≫ 

Srpske odbojkašice pregazile Tursku u Ankari i osvojile treće mesto u Ligi nacija

Bravo devojke!

  • 7
Odbojkašice Srbije Foto: Profimedia/Seskimphoto

Najbolje odbojkašice Srbije osvojile su treće mesto u Ligi nacija pošto su savladali selekciju Turske maksimalnim rezultatom 3:0.

Neizvesnosti je bilo u prvom i trećem setu, koji je naš tim dobio rezultatom 27:25, a u kom nijedna ekipa nije imala veću prednost od dva poena razlike.

Kako su rešile prvi set u svoju korist, tako su srpske odbojkašice ubacile u višu brzinu i brzo stigle do sedam poena prednosti u drugom delu igre, koji su na kraju dobile sa 25:17.

Slično je počeo i treći set, povele su naše odbojkašice sa 13:8, delovalo je da će lako rešiti meč u svoju korist, ali su Turkinje uspele da se poptuno vrate u set i odvedu ga u neizvesnu završnicu, ali su bile poražene istim rezultatom kao i u prvom setu.

Najefikasnija srpska odbojkašica bila je Sara Lozo koja je upisala 19 poena, a dvocifrene su bile još Bianka Buša sa 14 i kapiten Ana Bjelica sa 12 poena.

Ovo je prva medalja za srpske odbojkašice od početka "nove ere" bez Zvezdana Terzića, a sa italijanskim stručnjakom Danijeleom Santarelijem na klupi. Osim što je prva medalja od dolaska Santarelija, ovo je prva medalja za naše odbojkašice i od osnivanja Lige nacije, dok računajući nekadašnji Grand pri, takmičenje koje je nasledila Liga nacije, to je ukupno četvrta medalja i sve četiri su bronzane.

Podsetimo, malo je falilo da naše odbojkašice budu u borbi za zlato, ali su u polufinalu poražene od Brazilkinja sa 3:1 nakon preokreta.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA