≫ 

Srpski rukomet ima budućnost: Mlada reprezentacija osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu

Veliki uspeh naše reprezentacije

  • 1
Mladi rukometaši Srbije, Rukometna reprezentacija Srbije, Mlada rukometna reprezentacija Srbije Foto: EHF

Mlada rukometna reprezentacija Srbije koju čine igrači mlađi od 20 godina osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u borbi za treće mesto savladala Švedsku rezultatom 30:26.

Ovo je veliki uspeh za naše omladince, ali i velika nada za budućnost srpskog rukometa, koji duže vreme kuburi sa rezultatima.

Srbija kao samostalna država nikada do sada nije osvojila medalju na prvenstvu za igrače do 20 godina, a kao Jugoslavija naša reprezentacija ima tri medalje i to sa tri uzastopna šampionata (1998, 2000. i 2002. godine).

Borba za medalju bila je neizvesna samo prvih šest minuta, kada je rezultat glasio 4:4. Usledila je serija srpske reprezentacije od 3:0, koju su Šveđani prekinuli jednim pogotkom, da bi onda naša selekcija napravila još jednu seriju, ovoga puta od 8:0, stigli do prednosti od 13:5 i tako praktično rešili meč u svoju korist.

Šveđani se nisu predavali, dobro su otvorili drugo poluvreme, prišli na dva gola zaostatka, ali su naši momci odbili taj nalet rivala i mirno priveli meč kraju. Zanimljivo da je ovo druga pobeda srpskih rukometaša nad Švedskom, pošto su "Orlovi" pre samo pet dana u grupnoj fazi savladali favorizovanog protivnika.

Ovom pobedom Srbija je obezbedila i direktan plasman na naredno Svetsko prvenstvo za mlade.

Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Kos sa osam golova, a veliku pomoć imao je od Mateje Dodića i Luke Rogana (po 5 golova), te Boška Stanisavljevića i Dušana Šmigića (po 4 golova).

Video: Đoković branio sedmerce najboljem rukometnom golmanu iz Bosne, ali na malom golu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazo

    17. jul 2022 | 17:04

    Kod mladi smo uvjek dobri, samo cim porastu nema ih nigdje 2015 prvaci Sveta u futbalu i sta je bilo od njih? 2 - 3igraca su napravili nesto ostali nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA