≫ 

Zvezda navija za Partizan: Crveno-beli mogu do prvog mesta u EBL-u, a i do "večitog derbija" u finalu

Pred poslednje kolo u EBL Lol ligi, mnogo toga zavisi od Partizana, jer je uloga prvog mesta veoma bitna

  • 0
Esport Crvena zvezda, Tejstles, EBL liga Foto: Esport Crvena zvezda

Ostalo je još jedno kolo do kraja regularnog dela EBL lige u Lol-u (igrica League of legends), a situacija na tabeli je i više nego komplikovana. Zvezda juri prvo mesto, a u toj trci će morati da se uzda i u Partizan, koji izlazi na megdan Dijamantu, ekipi koja suvereno drži pol poziciju.

Iza nas je ostalo čak 13 mečeva, punih velikog intenziteta i velike borbe, da bi se "knjiga svela na četiri slova", makar u ovom slučaju. Ekipe Dijamanta, Zvezde, Partizana i Valijansa su sigurni učesnici plej-ofa i četiri ekipe koje će se boriti za trofej u EBL ligi.

Situacija na tabeli trenutno kaže da je Dijamant prvi na tabeli sa pobedom više od Zvezde, ali njih u poslednjem kolu očekuje duel sa Partizanom (21.00, Fortuna Esport Jutjub kanal, Sport Klub Esports), gde će eventualnim porazom dovesti sebe u veliki problem.

Ukoliko Dijamant izgubi od Partizana, Zvezdina pobeda protiv Split Rajdersa (22.00, Fortuna Esport Jutjub kanal) će crveno-bele pozicionirati na prvo mesto, a time će i obezbediti učešće na EU Mastersu, bez obzira na to šta urade u plej-ofu.

Ukoliko Zvezda ne uspe da savlada ekipu iz Hrvatske, a Partizan slavi protiv Dijamanta, onda će crno-beli zauzeti drugu poziciju pred start plejofa, a samim tim i prednost u odnosu na Zvezdu u kasnijem plej-ofu. U bilo kom slučaju gde Dijamant slavi protiv Partizana ostaje na prvoj poziciji.

Pozicije na kraju tabele su važne i zbog kasnijeg plej-ofa, gde se protivnici ne rangiraju po uobičajenom sistemu, već se dele u dva "braketa". Prvoplasirani igra protiv drugoplasiranog, dok trećeplasirani i četvrtoplasirani odmeravaju snage, ali...

Pobednik između ekipe koja je bila na prvom mestu i drugom dolazi direktno u finale, dok će poraženi igrati protiv pobednika drugog duela za drugo mesto u finalu. Sve u svemu, veoma interesantno će biti u Esport svetu...

Esport, EBL Foto: EBL

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA