≫ 

Novi poraz vaterpolista Srbije u Svetskoj ligi, Delfini se raspali u poslednjoj četvrtini

Posle Crne Gore i Španci porazili tim Dejana Savića

  • 15

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Španije u drugoj utakmici grupe na završnom turniru svetske lige u Strazburu, prilično ubedljivo, rezultatom 20:15. Bio je to novi težak poraz Delfina koji su dva dana ranije pretrpeli debakl u duelu sa Crnom Gorom (16:8).

Srbija je tri četvrtine meča sa Špancima delovala kao tim koji može sebi da donese pobedu ili makar egal finiš, međutim u poslednjoj deonici desio se totalni raspad u igri našeg sastava.

Španci, aktuelni svetski prvaci, su nemilice zatrpavali gol našeg tim, taj deo igre dobili rezultatom 6:1 i u velikom stilu došli do pobede.

Naredni meč, poslednji u grupi pred nokaut borbe, Delfini igraju protiv Australije koja je danas iznenadila trijumfom protiv Crne Gore - 9:8.

U obe pomenute utakmica Delfini nisu bili na nivou, niti su opravdali rejting kao osvajači 12 titula u Svetskoj ligi, no prostora za popravni ima, prvi naredni već protiv "Kengura", a potom i narednoj fazi takmičenja kada će ukrstiti sa jednom od najbolje plasiranih selekcija - sada je to jasno nakon drugog poraza. Ukoliko Španija savlada Crnu Goru, onda bi Srbiji bila potrebna pobeda od pet golova razlike da izbegne poslednje mesto u grupi. 

Podsećamo, u drugoj grupi nalaze se reprezentacije Italije, Francuske, SAD i Kanade.

Vredi podsetiti i na podatak da naš tim igra bez pomoći dvojice vrlo bitnih igrača Radomira Drašovića i Viktora Rašovića koji su odtali u Beogradu nakon preležane korone.

Srbija - Španija 15:20 (5:4, 5:5, 4:5, 1:6)

Sudije: Severo (Italija) i Dervu (Francuska). Igrač više: Srbija 10 (7), Španija 18 (14). Peterci: Srbija 2 (2).

SRBIJA: Rističević, Branković 1, Subotić 1, Pljevančić, Milojević, Vico, Vučinić 5, Lukić 2, Martinović 2, Radulović 3, Gavrilović, Velkić 1, Bulajić.

ŠPANIJA: Agire, Penferada, Bjel 2, Sanahuja 3, De Toro 2, Valera 2, Famera, Kabanas 3, Taul 2, Baroso 3, Garsija 3, Bustos, Lorio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    23. jul 2022 | 17:21

    Sve je to u redu... Podmlađena reprezentacija..... Ima vremena

  • Gedza

    23. jul 2022 | 17:50

    Kako razbili, pa dali smo 15 golova

  • Posrnuce

    23. jul 2022 | 18:25

    Vaterpolista i kosarkasa je povezano sa pokusajima gasenja Partizana, kluba koji je ove srpske sportove lansirao na sami svetski vrh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA