Defini se probudili i "udavili" Kengure: Vaterpolisti Srbije upisali prvu pobedu u Svetskoj ligi!

Odlična igra izabranika Dejana Savića

  • 6
Dejan Savić, Vaterpolo Srbija Foto: MN Press

Vaterpolisti Srbije uspeli su da savladaju Australiju u poslednjem meču grupne faze Svetske lige sa 14:7, čime su makar malo uspeli da osvetlaju svoj obraz pred narednu rundu ovog takmičenja, pošto su u prethodna dva meča zabeležili dva poraza.

Srbija je na turnir Svetske lige u Strazbur došla sa dosta podmlađenim sastavom, što se odmah i primetilo u meču sa Crnom Gorom kada su poraženi sa 16:8. Čini se kao da su Delfini malo popravili utisak posle drugog meča, gde je Španija slavila sa 20:15 i to "slomivši" ih tek u poslednjoj deonici.

Četa Dejana Savića je zato u trećoj utakmici uspela i da dođe do prve pobede, koja će skoro sigurno dati dodatni vetar u leđa pred narednu fazu takmičenja. Treba napomenuti i da je ekipa Australije tesno poražena od Španije (13:10), dok je Crnu Goru savladala sa 9:8.

Delfini su prvu deonicu dobili sa 4:3, dok su se dodatno odlepili posle drugih osam minuta. Na poluvremenu je semafor pokazivao prednost Srbije od 7:4. Australija je uspela malo da naškodi Srbije u trećem delu igre, ali su Delfini sačuvali snagu i koncentraciju u poslednjih osam minuta i suvereno došli do prve pobede u Svetskoj ligi.

Video: Mogao bi i Dejan Savić da se oprosti, jer zauzima dva mesta u autobusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA