≫ 

Telegraf ugostio Srbendu Rvoja: Kaže da je najjača maskota sveta, moć krije u brkovima i ima veliku tajnu

Beograd spreman za rvački spektakl

  • 6

Svetsko prvenstvo u rvanju, koje se od 10. do 18. septembra održava u Beogradu je sve bliže, a pored 2.500 takmičara iz 74 zemlje posebna atrakcija za sve prisutne biće i najjača maskota na svetu - rvač Rvoje.

Nasmejani brkajlija opremljen šajkačom i adekvatnim rvačkim kostimom važi za najjačeg ali i najdruželjubivijeg "sportistu" i zabavljača. Od kako je objavljeno da će baš on biti taj koji je zadužen za dobru atmosferu u, i van, hale privukao je veliku pažnju.

Baš iz tog razloga, redakcija Telegrafa imala je tu čast da ugosti simpatičnog mišićavka i odgonetne ko je zapravo Rvoje...

- Poštovanje, hvala što ste nas primili u vašu lepu redakciju. Ja sam Rvoje, očigledno, lice Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Beogradu ove godine od 10. do 18. septembra i predstavljaću našu zemlju i ugostiti sve posetioce koji budu došli. Ja sam jedna od najjačih maskota na celom svetu. U suštini, ja sam rvač koji je veseo i voli da ugosti prijatelje koji mu dolaze ove godine. Sparingovaćemo, družićemo se i napravićemo lepo Svetsko prvenstvo - počinje svoju priču naša maskota i objašnjava kako je uspeo da "napravi" tako velike mišiće i postane najjači.

- Svakoga dana sparingujem sa svojim prijateljima, sa svojim drugovima rvačima. Tako sam izgradio ovo mišićavo telo, a, i brkovi mi daju dodatnu snagu, tako da sam praktično nepobediv.

Rvoje je uvek spreman na nove izazove, pa tako očekuje poziv na duel sa najboljima.

- Dolazi 2.500 takmičara, rvača i rvačica. Kao što rekoh, sparingujemo svakoga dana, pa ako bude prilike na prvenstvu, prihvatiću se rvanja sa nekim najjačim, ko bude bio dostojan i dovoljno jak da izazove Rvoja.

Mišići, zbog kojih je među najjačima na svetu, "klesani su" tokom napornih treninga, priznaje on.

- Treninzi su veoma naporni. Zagrevanje je komplikovano i dugo traje. Ali, kada ste sa svojim prijateljima i ostalim rvačima to uopšte ne pada teško i brzo prođe. Tako se i telo i tehnika sami izgrade i  na kraju sve bude lako i osećate se lepo jer ste imali ispunjen dan sportom i druženjem sa ljudima koji vole isto što i vi.

Za profesionalnog sportistu jako je bitna adekvatna ishrana. U slučaju Rvoja, taktika je potpuno drugačija i donosi rezultat, jer nije probirač.

- Rvoje ne bira jer ne sme da se bira. Sve je dobro i sve kalorije su bitne. Rvoje nije izbirljiv.

Maskota rvačkog saveza Rvoje Foto: Marko Jovanović

Tajna rvača Rvoja

Kao srdačan i gostoprimljiv, Rvoje, i te kako, zna na koji će način dočekati sve goste.

- Voleo bih da pokažem ljudima lepotu našeg grada, lepotu našeg naroda, da im pokažem sve ono što naš narod može da im pruži. Probaće svi našu hranu, koja je jedna od lepših i ukusnijih u svetu. Potrudićemo se da im pokažemo našu zemlju onakvu kakva jeste. Ne može svako postati ravnodušan kada vidi lepotu našeg grada i zemlje, pa ćemo se samo potruditi da im sve to približimo.

Rvoje priprema i brojna iznenađenja za publiku. Kako kaže, niko neće ostati ravnodušan, a o čemu je tačno reč, još uvek nije poznato.

- To je tajna. Ostaće iznenađenje. Rvoje voli da se šali, voli da se druži i voli da čuje dobar vic, ali sva ta iznenađenja čuvam za Svetsko prvenstvo od 10. do 18. septembra.

Ipak, jedno je otkrio. Njegova snaga leži u brkovima.

- Iskreno, nisam želeo da otkrijem svoju tajnu. Ali, moja snaga leži u brkovima. Svako ima svoj stajling i svoj izgled, pa su tako moji brkovi i moja snaga.

Maskota rvačkog saveza Rvoje Foto: Marko Jovanović

Teška pitanja

Ovaj brkajlija nije sramežljiv, puca od snage i u odličnoj je kondiciji. Uz to, šaljivžija je i veseljak. Ipak, neka pitanja su ga dobro oznojila. Šljiva ili Dunja?

- Biće šljiva. Mi često slavimo posle silnih pobeda naše reprezentacije na raznim takmičenjima. Tako, šljiva se tu nekako najbolje uklopi u atmosferu svaki put.

Pršut i kajmak ili luk i slaninica?

- Bolje pršut i kajmak. Mi rvači smo sportskog karaktera, a luk bi mogao da omete protivnika u nekim borbama, tako da se držimo kajmaka.

Guča ili Roštiljijada?

- Uh, ovo je mnogo teško pitanje, ali, rećićemo Guča.

Za sam kraj Rvoje je imao poruku za sve takmičare i navijače.

- Čekamo vas od 10. do 18. septembra da se svi zajedno družimo, da se upoznamo sa lepotama rvanja, sa lepotam Srbije i da napravimo jednu lepu atmosferu.

Video: Najjači bodibilder na svetu gost Telegrafa: Leri Vils pomera granice u powerliftingu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA