≫ 

Skandal u Americi: 20 žena optužilo NFL zvezdu za seksualno napastvovanje, on tvrdi "sve je bilo sporazumno"

Kvoterbek ekipe Klivleda se nalazi u "nebranom grožđu"

  • 0
Dešon Votson Foto: Profimedia

Kvoterbek Klivlend Braunsa, Dešon Votson, suspendovan je na šest utakmica zbog kršenja politike ličnog ponašanja NFL-a nakon optužbi za seksualno ponašanje koje je protiv njega iznelo preko 20 žena u Teksasu, što su potvrdile i dve žene koje su upoznate s čitavim slučajem.

Gorepomenute žene su anonimno pričale pod uslovom da ostanu anonimne jer odluka još nije javno objavljena. Votson, koji je igrao četiri sezone za Hjuston Teksas pre nego što je prešao  u Klivlend u martu, nedavno je rešio 23 od 24 tužbe koje su žene podnele zbog seksualnog uznemiravanja i napada tokom termina masaže 2020. i 2021. godine.

NFL ima tri dana da se žali na odluku disciplinske službenice Su L. Robinson. Udruženje NFL igrača je već izjavilo da će se pridržavati njene odluke. Ako bilo koja strana uloži žalbu, NFL komesar Rodžer Gudel ili neko koga on odredi će doneti odluku, u skladu sa uslovima kolektivnog ugovora. Sindikat bi tada mogao da pokuša da ospori tu presudu na saveznom sudu.

Liga je tražila suspenziju na neodređeno vreme od najmanje godinu dana i kaznu od najmanje 5 miliona dolara za 26-godišnjeg Votsona tokom trodnevnog saslušanja pred Robinsonom u junu. Votson može da nastavi da trenira i igra u egzibicionim utakmicama pre nego što njegova suspenzija počne prve nedelje regularne sezone. Imao bi pravo da se vrati 23. oktobra kada Braunsi igraju u Baltimoru.

Nakon što su saznali da je presuda neizbežna, Udruženje NFL igrača je u nedelju uveče izdalo zajedničko saopštenje sa Votsonom, rekavši da se neće žaliti na Robinsonovu presudu i pozvalo ligu da sledi taj primer.

Dok je NFL tražio strogu kaznu, sindikat je tvrdio da Votson uopšte ne treba da bude kažnjen jer nije osuđen ni za jedan zločin. Dve velike porote u Teksasu odbile su da optuže Votsona po krivičnim prijavama koje je podnelo 10 žena.

Žene su u svojim tužbama optužile Votsona da se razotkrio tokom masaže, dodirnuo polnim organom ili ih ljubio protiv njihove volje. Jedna žena je tvrdila da ju je Votson prisiljavao na oralno zadovoljavanje.

Votson je negirao sva krivična dela, insistirajući da je bilo kakva seksualna aktivnost sa tri žene bila sporazumna. On je javno insistirao da je njegov cilj da očisti svoje ime pre nego što pristane na poverljive finansijske nagodbe sa 20 žena 21. juna.

Video: Čime li ga hrane? Amerikanac ima 12 godina i 150 kilograma, na terenu mu niko ništa ne može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA