≫ 

Jeziv pad i herojski povratak na stazu: Španca odneli na snimanje, on posle 45 minuta zauzeo 6. mesto

Adrenalin je učnio svoje, drugoplasirani u generalnom plasmanu nije želeo da odustane, ali ostaje pitanje da li će biti spreman za sutrašnju trku

  • 0
aleiš espargaro Foto: youtube/Diar Kuy

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije u okviru Moto GP šampionata imala je uznemirujuću uvertiru za sve ljubitelje ovog sporta, posebno za navijače Aprilije i njenog aduta Aleiša Espargara, koji je doživeo težak pad tokom četvrtog treninga. Španac je pri brzini od 180 kilometara na čas naleteo na izbočinu, doslovce se katapultirao iz sedišta i tresnuo o beton, na užas svih prisutnih. U prvi mah, nije mogao da ustane, samo se previjao od bolova, i tek se prilaskom redara uz mnogo muke osovio na noge i uz mere opreza je dovežen u boks svog tima.

Prema svemu viđenom, delovalo je da ne postoji ni promil šanse da se Espargaro vrati na stazu, ali desilo se pravo malo medicinsko čudo: nakon što su snimci pokazali da nije bilo preloma, ugruvani Španac se vratio na stazu, i ne samo to, uspeo je da u drugoj kvalifikacionoj grupi zabeleži ukupno šesto vreme za sutrašnju trku!

Aleix Espargaro Foto: Profimedia/GIGI SOLDANO / AFP

Ipak, pitanje je da li će drugoplasirani u generalnom plasmanu biti u stanju da se takmiči u nedelju zbog teškog pada koji je doživeo. Iz njegove ekipe je saopšteno da je to sad potpuno neizvesno s obzirom na trenuno stanje Španca i činjenice da će tek sutra osetiti posledice opasnog udara o tlo.

Espargaro je posle svega uzdržan na temu sutrašnje trke, nije siguran da li će izlaziti na stazu.

- Ovaj pad je najmanje što nam je sada trebalo - kao da sebe krivi i osuđuje Španac, željan trke i nadmetanja sa liderom u generalnom plasmanu Kvartararom.

- Osećao sam se dobro na motoru, išao jako, i pad je bio prilično težak. U velikim sam bolovima i stanje se pogoršava, tako da ću tek uz konsultacije sa timom i lekarima, da odlučim šta je najbolje za mene sutra. Svakako ću odmoriti pa ćemo videti. Jasno je da ću učiniti sve da budem u trci, ali budući da mi je deo tela i dalje pod stresom usled pada, videćemo da li je to moguće - poručio je Španac.

Najbolje vreme u kvalifikacijama postigao je Žarko, iza njega Vinajles, dok će kao treći krenuti Džek Miler.

Video: A taman je pomislio da se izvukao iz smrtonosne zamke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA