Savić pred EP u Splitu: "Naša je obaveza da igramo u skladu sa tradicijom srpskog vaterpola"

Selektor veruje u podmlađeni tim

  • 0
Trening vaterpolista Srbije, selektor Dejan Savić i kapiten Dušan Mandić Foto: VSS

Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da menjamo ambicije i i uvek su vezane za osvajanje medalje, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

Tim dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona je potpuno promenjen, a to najbolje ilustruje činjenica da su u sastavu u odnosu na Igre u Tokiju samo trojica igrača - Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

- Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju. Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Ðorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo - izjavio je Savić na konferenciji za medije u Splitu.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi meč odigraće protiv Izraela, u ponedeljak od 12 sati, dva dana kasnije sledi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Sloveniujom, 2. septembra, od 12 sati.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA