≫ 

Srbija "smečovala" Ukrajinu na početku Svetskog prvenstva: Orlovi pregazili rivale i sve završili u tri seta!

Sjajna igra naših odbojkaša u Katovicama

  • 10
Odbojkaši Srbije Foto: Grzesiek Jedrzejewski / 058 / Zuma Press / Profimedia

Odbojkaši Srbije stigli su do pobede na startu Svetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Sloveniji! U prvoj rundi protivnik im je bila selekcija Ukrajine, koja je imala ogromnu podršku svojih navijača u Katovicama, ali ipak nije uspela da dođe ni do seta protiv "zahuktale" naše čete - 3:0 (28:26, 25:21, 25:20).

Može se reći da je preloman za konačni ishod bio prvi set u kojem su Orlovi u završnici uspeli da spase dve set lopte Ukrajinaca, a da potom kroz igru na razliku sačuvaju svoje živce i stignu do inicijalne prednosti.

Drugi set bio je daleko lakši od prvog. Ovoga puta su Orlovi stigli do velike prednosti na vreme, videlo se da drže tempo u svojim rukama, servis je funkcionisao na pravi način, što je odmah i doprinelo tome da u završnicu uđemo sa pet set lopti na našem kontu, od kojih smo iskoristili treću.

I treći set je sasvim dobro počeo za Orlove koji su u par navrata imali po četiri poena prednosti. Međutim, Ukrajinci su "proradili" u nevreme, baš sredinom ovog dela igre, kakav je slučaj bio i u prva dva dela igre. Ipak, kada je bilo najvažnije i kada se lomilo, ponovo je proradio blok.

Srbija se u pravom momentu odvojila od rivala, stigla do osetne prednosti, a na kraju i do četiri vezane meč lopte od kojih je već prvu i iskoristila.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Uroš Kovačević i MarkoIvković sa po 11 poena, dok je Marko Podraščanin ubeležio 10 poena. Iza su bili Aleksandar Atanasijević sa šest poena, potom Srećko Lisinac sa dva poena, odnosno Nikola Jorović sa jednim.

UŽIVO

III SET

25:20 - Kakav dominantan kraj! Srbija stiže do četiri meč lopte i koristi prvu, bravo momci!

21:19 - Dobro je, uspeli smo ponovo da se odvojimo na dva poena zalihe, sada samo treba sačuvati mirnoću.

18:17 - Bilo je vrlo dramatično... Ukrajina je izjednačila, Srbija je zatražila tajmaut, pa je nakon toga stigla do poena i nije dala rivalima da ponovo povedu.

16:14 - Nastavlja Ukrajina malo po malo da se približava... Sad je na samo dva poena zaostatka.

14:11 - Ukrajinci standardno počinju da se bude sredinom seta, međutim ovoga puta deluje da će zaista teško doći do preokreta.

12:8 - Malo, po malo, Srbija dolazi do sve veće prednosti, što će reći da naše odbojkaše još 13 poena deli od pobede.

9:6 - Održava, pa i uvećava Srbija ovu prednost. Deluje da sve ide u pravom smeru i da će meč ubrzo biti gotov.

6:4 - Međutim, Srbija sve ponovo vrlo brzo postavlja na svoje mesto. Dobra igra na bloku i na servisu nam je omogućila da brzo stignemo do preokreta.

2:3 - Dobar start ovog trećeg seta za Ukrajince. Za razliku od prva dva, sada su oni ti koji imaju prednost, doduše, minimalnu.

II SET

25:21 - Pet set lopti imala je Srbija, a uspela je da iskoristi treću! Uprkos velikoj podršci Ukrajini u Katovicama, Orlovi stižu do velikog vođstva.

22:18 - Sve ide u pravom smeru i samo bi čudo moglo da zaustavi Orlove na putu ka vođstvu od 2:0 u setovima.

20:15 - Tako je! Pet poena prednosti, odnosno još pet do osvajanja drugog seta. Proradio je sevis Orlova u pravom momentu.

16:14 - Ipak, i Ukrajinci pokazuju da se neće tek tako predati, pa i sami mini-serijom opet prilaze na samo dva poena zaostatka.

14:11 - Konačno je Srbija uspela da se odlepi rezultatski, vezali su Orlovi u pravom momentu mini-seriju i sada već mogu lakše da dišu u ovom drugom setu.

11:9 - Gotovo da se igra poen za poen... Srbija i dalje u prednosti i sve nekako liči na početak prvog seta.

8:7 - Međutim, svaki put kada bi se Srbija koliko-toliko odvojila, Ukrajina bi uzvratila sa vezanim poenima, tako je i ovog puta, pa naše odbojkaše i rivale deli samo jedan poen.

6:4 - Sasvim solidan start za srpske odbojkaše i u ovom drugom setu. Ukrajinci se muče uglavnom na prijemu i to bi mogla da bude naša šansa da lakše rešimo ovaj deo igre u našu korist.

I SET

28:26 - GOTOVO JE! Srbiji ide prvi set! Uspeli su naši da vežu dva poena kada je to bilo najvažnije i da povedu u Katovicama!

25:25 - Igra se na razliku, naši su prethodno tražili i čelendž, smatrajući da su sudije pogrešile, ali su arbitri ipak ispravno dodelili poen Ukrajincima.

22:23 - Apsolutna drama u Katovicama... Ukrajinci imaju prednost protiv Srbije, naši u teškoj poziciji, ali ništa nije gotovo.

20:20 - Nerešeno je! Da li naši momci mogu konačno da prelome ovaj prvi set?

18:17 - Poveli su Ukrajinci sa 17:16, ali onda dva vezana poena naših odbojkaša.

16:14 - I dalje prednost srpskih odbojkaša, ali Ukrajinci se ne predaju, biće ovo dramatičan kraj prvog seta.

13:12 - Ulazimo u manju dramu sredinom prvog seta. Iako smo imali solidnu rezultatsku zalihu, Ukrajinci su uspeli da je istope, pa sada pokušavaju da eventualno dođu i do izjednačenja.

11:9 - Malo su se sada probudili Ukrajinci, serijom od tri poena smanjili su razliku na dva poena. Ipak, i dalje je Srbija ta koja ima prednost.

10:5 - Nastavlja se dobra igra srpskih odbojkaša. Ukrajinci sa mnogo grešaka na servisu za sada, a imaju i sasvim solidnu podršku u poljskim Katovicama. Na tribinama se mogu videti i naši navijači.

7:3 - Vrlo dobar početak srpskih odbojkaša. Servisom su potpuno uspeli da stave Ukrajince "pod svoje" i drže tempo na startu utakmice.

PRE POČETKA UTAKMICE

Pored reprezentacija Srbije i Ukrajine, u grupi se nalaze još Tunis i Portoriko, a njihov međusobni duel već ranije danas pripao je Tunišanima sa maksimalnih 3:0.

Prve dve selekcije plasiraće se direktno u drugu fazu takmičenja, zajedno sa još četiri najbolja trećeplasirana tima. Od osmine finala igra se standardna, nokaut faza, a završnica turnira igraće se isključivo u Poljskoj u Katovicama, gde su naši Orlovi već sada smešteni.

U pripremama za ovo prvenstvo, Srbija je poražena od Poljske i Argentine, dok je savladala Iran i Bugarsku. U Ligi nacija smo prethodno zauzeli 11. poziciju.

Video: Odbojkaš smečom umalo onesvestio dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA