≫ 

Ko je Rijana Ifland? Legendarna skakačica za Telegraf otkrila tajnu uspešnih skokova sa mosta

U Mostaru su održani novi, 464. skokovi sa Starog Mosta gde je pobedu odnela Australijanka Rijana Ifland.

  • 0

Ono što je u fudbalu Leo Mesi ili Kristijano Ronaldo, što je u košarci Lebron Džejms, to je Rijana Ifland u skokovima u vodu, što je dokazala novom pobedom u Mostaru u sklopu Red Bull Cliff Divinga.

Rijana je trenutno četvorostruka uzastopna šampionka u Red Bull Cliff Divingu, gde je prvu titulu osvojila kao debitant koji je zaradio 'vajld-kard' u 2016. godini. 

Red Bull Cliff Diving Rhiannan Iffland Foto: Milena Đorđević

 
 
Iako rođena u Njukaslu, Rijana je odrastala u Australiji, gde je sve započela tako što je trenirala trambolinu, što joj je kasnije samo pomoglo u ronjenju (skakanju). 
 
Rijani je ovo i treća uzastopna pobeda u Mostaru, gde je potpuno opravdala ulogu najvećeg favorita i epitet legende ovog ekstremnog sporta. 
 
Kako se osećaš povodom pobede? 
Red Bull Cliff Diving, Constantin Popovici i Rhiannan Iffland Foto: Milena Đorđević

-  Ovo je moja treća uzastopna pobeda u Bosni i Hercegovini. Super sam srećna! Bila je tesna borba sve do kraja i uvek dok sam gore razmišljam ’Da, moram uraditi ovo, tesno je, moram’, pogotovo zato što je sve bilo tako tesno. Ali da, super sam srećna i jedva čekam naredni ivent.
 
Iflandova je pre ovog ekstremnog sporta radila i kao zabavljač na kruzerima širom Mediterana, gde je takođe skakala i time je interpretirala gledaoce. Nekoliko godina kasnije, neprikosnovena je i ne postoji neko ko bi mogao da je ugrozi, iako je bila izuzetno tesna borba sa Moli Karlson, mladom Kanađankom, koja je mogla da ugrozi i njeno postolje.
 
 
-  To je tačno, sve je bilo tamo-ovamo između mene i Moli. To nije baš strah, to je ono što te nadahnjuje, ono što te tera da probijaš granicu. Pogotovo u rezultatu, to se dešava. Ne želim da završim karijeru, a da znam da nisu uživala u svakom trenutku nje.
Red Bull Cliff Diving, Constantin Popovici i Rhiannan Iffland Foto: Milena Đorđević

Skokovi u Mostaru se održavaju vekovima, postali su deo kulture naroda ovde, te su i ljudi počeli da žive to, što je Rijana i istakla za Telegraf. 
 
-  Atmosfera je ovde odlična u Mostaru. Pogotovo jer ovde skaču i lokalci, to je deo kulture, deo istorije i veoma je posebno stajati gore i gledati ove ljude kako te podržavaju i kako navijaju za tebe. Neverovatno je.
Za kraj razgovora za Telegraf, ono što najviše zanima ljude jeste i to, kako se zapravo priprema za skokove sa 21 metra? 
 
-  Nije kao da se pripremamo samo 10 minuta, ja skačem od svoje devete godine. Tu su godine i godine rada, treninga da bi došli do ovoga. Ali da ne idemo previše ’iza scene’. Ali, mislim, najbitnije pre skoka jeste to da se pobrineš da je um na pravom mestu, da dobro povežem svoje telo i um onog trenutka kada stanem gore i da sve bude kako treba - zaključila je Rijana za Telegraf.  

Video: Zavrteće vam se u glavi: Pogledajte najteži skok s mosta u Mostaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA